Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenberg Arena med allsvensk standard klar 2017

I tisdags klubbades budgeten för Falkenberg Arena i kommunens högsta politiska instans kommunfullmäktige.

Falkenberg Arena

Falkenbergs politiska ledning har därmed avsatt 130 miljoner kronor för skapandet av den nya arenan. Nästa steg i processen är bygglov och upphandling. Kommunen räknar med att komma igång med arenabygget under april 2015.

-Det kommer ta ungefär ett och ett halvt år för att få arenan klar, från det att vi sätter spaden i jorden och börjar bygga. Det innebär att vi har en spelklar arena under 2017, säger Hans-Erik Wortmann, byggprojektledare på Falkenbergs kommun. 

Tidplanen för projektet gör det alltså inte möjligt för spel under 2016. Förutom byggtid och tid för flytten från Falkenbergs IP, krävs det även tålamod för att få till ett riktigt bra spelunderlag.

-Vi kommer behöva låta planen växa till sig innan vi kan köra igång verksamhet på nya arenan. Vi har fått rådet att så gräsmattan och inte rulla ut färdigt gräs. Det gör att vi kan styra gräsblandningen själva och på så sätt skapa ett tåligt och bra spelunderlag på sikt, säger Christian Fager som är anläggningschef för kultur och fritidsförvaltningen. 

Falkenberg Arena kommer att ägas av Falkenbergs kommun, men hyras ut till FFF och andra intressenter. 

Sidan uppdaterad: 2014-12-12