Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Politisk majoritet för naturgräs på Falkenberg Arena

Styrgruppen för Falkenberg Arena ändrar nu planen för spelunderlag i arena-projekteringen. Istället för konstgräs blir det naturgräs.

- Här i Falkenbergs kommun finns det nu en politisk majoritet för naturgräs. Vi som förtroendevalda har lyssnat och tagit intryck av Falkenbergs FF som kommer vara den stora hyresgästen på Falkenberg Arena. Gräs känns som ett naturligt val när vi planerar för en arena på den här breddgraden, säger Mari-Louise Wernersson, kommunråd och Jan Dickens, oppositionsråd.

Falkenbergs FF har under arena-resans gång framfört starka synpunkter i underlagsfrågan.  ”Fotboll ska spelas på naturgräs av känsla och tradition om bara möjlighet finns” anser FFF.

Fortsatt planering för att matcha allsvenska krav

Styrgruppen håller fortsatt fast vid planen på en arena som klarar kraven för spel i allsvenskan.

- Att planera för en helt ny arena som enbart tar hänsyn till superettan-kraven vore inte ekonomiskt försvarbart. Vi måste våga tänka långsiktigt. Det är ju inte heller så att vi förbygger oss. Vi planerar för en mycket nätt och resurssmart arena, säger Mari-Louise Wernersson.

Falkenberg Arena kommer i sin nuvarande form att bli Sveriges minsta allsvenska arena med en publikkapacitet på 5.500 åskådare. Kravet för spel i allsvenskan är minst 3000 sittplatser under tak. För att klara kraven i superettan behövs endast 1.000 sittplatser under tak. Just nu har Falkenbergs FF ett publiksnitt på närmare 3600 sålda biljetter per match.

Falkenbergs folkvalda politiker kommer nu att ställning till det nya arenaförslaget och investeringen i budgetberedningen. Kommunens budgetprocess avslutas i november.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12