Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Henrik Olsson utanför en container med glasvägg och en grupp förskolebarn framför sig.

Så här såg det ut i november 2014. Nu kommer återkopplingen.

Offentliga rummet tillbaka – vad hände med alla förslagen?

För två år sedan satt Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadkärnan, 84 timmar under en vecka i en glaskub på Rörbecksplatsen. Han samlade in konkreta förslag för att göra stadskärnan mer attraktiv.

1290 förslag kom in, varav 1140 handlade om centrum. 10-12 november finns Henrik på torget igen – fast denna gång på Rådhustorget – för att berätta hur det gått. Alla som är nyfikna på stadsutveckling är välkomna.

Fokus för Offentliga rummet 2016 är att ge en återkoppling på alla de förslag och idéer som lämnats in för ett mer attraktivt Falkenberg.

– Nu ska vi berätta hur det har gått. Jag hoppas att jag får träffa många nyfikna som undrar hur det har gått med deras förslag, säger Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadskärnan.

Alla kan bidra

Grundtanken med projektet Offentliga rummet har varit att samla in konkreta förslag och sprida dem inom kommun, näringsliv och föreningar – så att de skulle kunna förverkligas. Att fråga brett är ett sätt att få delaktighet och ökad kunskap om hur människor vill utveckla sin plats.

– Offentliga rummet är ett sätt att visa att alla som vill bidra med förbättringar kan göra det. Det går alltid att ringa Kontaktcenter, kontakta en politiker, gå in i stadshuset, tycka till i företagens kundundersökningar – men många gör inte det. Med det här initiativet vill vi visa hur enkelt det är att påverka och att det vi alla gör har betydelse, säger Henrik Olsson.

Träffa personer som arbetar med centrum

Under återkopplingen på Rådhustorget den 10-12 november klockan 09-21 kommer Henrik Olsson - precis som förra gången - att ha sällskap i kuben av politiker, tjänstepersoner, företagare och andra inbjudna gäster som på olika sätt bidrar till utvecklingen av centrum, till exempel: Charlotte Johansson, kommunchef, Henrik Forsell, innerstadsföreningens ordförande, Pontus Grönvall, fastighetsägare, Josefin Selander, samhällsbyggnadschef och många, många fler.

– Ett attraktivt centrum är något som hela kommunen drar nytta av. En trevligare stad lockar såväl människor som företag vilket ger bättre ekonomi som gynnar hela kommunen.

Ullared nästa

I vår kommer Offentliga rummet tillbaka igen, denna gång med fokus på Ullared.

– Vi vill lyssna av vad invånare och det lokala näringslivet vill. Ullared är ett besöksnav i Falkenbergs kommun. Trycket i Ullared är lika stort som i en större stad med över 4,8 miljoner gäster 2015. Det ställer krav både på infrastruktur, på samhällsservice och värdskap. Det ska bli spännande att höra hur man vill utveckla sin ort, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun.

Sidan uppdaterad: 2016-11-02