Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Köpcentret Kronan.

Ny burik är på väg in i Kronan.

Nytt i stadskärnan

I höst öppnar spännande verksamheter i Falkenbergs stadskärna.

– Det är tack vare ett målmedvetet arbete hos våra fastighetsägare, säger Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadskärnan.

Kommunen driver ett fastighetsägarnätverk som syftar till att göra Falkenberg mer attraktivt. Genom att samarbeta kan en verksamhet, som inte hittat lokal hos den ena fastighetsägaren, kanske hitta en hos den andre. Under hösten öppnar bland annat klädkedjan Gina Tricot i Kronan och restaurangen Harrys inne på Grand. Gina Tricot var – efter H&M – en av de mest efterlängtade kedjorna, både vid dialogprojektet "Offentlia rummet" och i en medborgarundersökning från 2012.

– Vi är jätteglada över det. Gina Tricot är en av de butiker som jag efter dialog vet står på falkenbergarnas önskelista. Det finns också fler lokaler som skulle kunna passa omtyckta butiks- och restaurangkoncept, som vi arbetar med.

Herrklädesbutiken No4 flyttar från Brogatan 4 upp till Storgatan, granne med Boys2men.

Det finns också andra lokaler och verksamheter, som kanske inte är lika synliga som en butik, men som likväl stärker näringslivet i Falkenberg. Där handlar det också om att arbeta strategiskt tillsammans.

– Det behöver inte alltid gå så fort. Det viktiga är att det blir bra, säger Henrik Olsson.

Sidan uppdaterad: 2015-08-28