Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Välkommen på seminarium om stadsutveckling 26/2

Alla hälsas hjärtligt välkomna till ett seminarium om centrumutveckling: Hur kan vi utveckla stadskärnor med hjälp av samverkan?

Under två timmar får vi möjlighet att ta del av tre olika sätt att samverka för att skapa samhällsutveckling genom attraktivare stadskärnor.

Christer Harling är fastighetsägare med lång erfarenhet att hyra ut så kallade ”BVG” Berikande Verksamheter i Gatuplan bland annat längs Vallgatan och Magasinsgatan i Göteborg. Vi får höra Christer berätta om utmaningar och möjligheter för denna typ av handel och hur man arbetade fram vilken typ av verksamheter man önskade. Christer är även en av initiativtagarna till gårdsgatorna i Göteborg, ett samverkansprojekt där fastighetsägare och kommunen delar på kostnaden för att bygga om traditionella gator till så kallade ”gårdsgator”, vilket har blivit ett framgångskoncept för Göteborg och andra städer.

Tinna Harling arbetar sedan flera år som planarkitekt på Tjörns Kommun. På Tjörn arbetar man med ”Cultural planning”, som är en metod för samhällsutveckling där man utgår från befintliga kulturella resurser. Det ger en helhetsbild av samhället med livskvalitet och kulturella resurser som betydelsefulla värden att behålla och utveckla. Tinna har på Tjörn bland annat använt sig av metoden i ett arbete med utveckling av orten Skärhamn, där bland annat en utveckling av befintligt torg med småskalig handel var en viktig fråga för medborgarna.

Eva Bamberg är projektledare för BID Sweden och kommer att berätta om hur BID, ”Business Improvement Districts” kan vara ett bra sätt att för fastighetsägare, kommun och affärsidkare att samverka med gemensam budget mot mål som man tagit fram tillsammans. Eva kommer att ta upp exempel från både Sverige, USA och Skottland på framgångsrika BID-projekt och även berätta om hur processen för att starta en BID ser ut.

Kostnad: Kostnadsfritt. Ej avbokade platser debiteras med 200 kr/person.

Plats: Storan, Torggatan 10, Falkenberg

Tid: Torsdag 26 februari 8.00 – 10.00

Hur: Vi bjuder på kaffe, smoothies och smörgås (föreläsningarna startar 8.30)

Bokning: Kontaka Henrik Olsson (kontaktuppgifter i rutan invid)

Arrangör: Falkenbergs Näringsliv AB, i samarbete med Falkenbergs Innerstadsförening och Fastighetsägarna GFR

Sidan uppdaterad: 2015-02-02