Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Henrik Olsson.

"Det är nu det börjar" säger Henrik Olsson som fått in kring 700 förslag om stadskärnan.

700 förslag om stadskärnan

Nu har veckan med ”Offentliga rummet”, där medborgare kunnat komma in och lämna sina förslag om stadskärneutveckling, tagit slut.

– Det är nu det börjar. Vi vill förverkliga så många av idéerna det bara går. Det är helt uppenbart att det finns goda förutsättningar för att fortsätta den positiva utvecklingen av stadskärnan. ­Självklart kommer det att bli tufft. Det är ett långsiktigt arbete, säger Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadskärnan.

Han har märkt ett stort engagemang för stadskärnan där han suttit mellan nio och 21 varje dag i en vecka och lyssnat på tankar och förslag om stadskärnan. Totalt har såväl falkenbergare som besökare lämnat uppskattningsvis omkring 700 förslag som nu ska sammanställas. Några kan bli verklighet redan före jul, andra kan dröja tio år.

– Vi vill tacka för ett fantastiskt engagemang. Det är glädjande att se hur mycket stadskärnan betyder för invånarna.

Några har kommit in utan förslag och har snarare velat lufta sitt missnöje.

– Då har vi har pratat kring vad som inte är bra och vad som kan bli bättre. Jag har bett dem återkomma och så har de kommit tillbaka med fullskrivna lappar med genomförbara förslag, säger Henrik Olsson.

Det nya sättet att arbeta med centrumutveckling har uppmärksammats på olika håll, ta gärna del av det via länkarna.

– Flera kommuner har hört av sig och varit nyfikna på vårt nya sätt att arbeta med centrumutveckling, säger Henrik Olsson.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12