Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Barn i gula västar pratar med Henrik Olsson framför montern med glasväggar.

Henrik Olsson lyssnar och skriver ner förslag från förskolan Bullen.

Nu står ”Offentliga rummet” på plats

Nu pågår projektet ”Offentliga rummet” på Rörbeckstorget mitt i Falkenberg, där den som går förbi kan tycka till om stadskärnan i Falkenberg.

– Det är ett jättebra projekt. Det är viktigt att ta upp frågor om utvecklingen av vårt gemensamma öppna rum: staden, säger Karl-Erik Åberg, som lämnade det första förslaget.

Johan Risholm, stadsarkitekt, och Karl-Erik Åberg.

Det handlade om en bilfri innerstad, att det borde vara bättre tillgänglighet till staden för dem som bor på äldreboenden och att det borde blir fler evenemang på offentliga platser som Rådhustorget – året om.

Barn från förkolan Bullen, som kom tillsammans med förskolelärarna Pia Wolverine och Eva Ahlqvist, var också inne på en festligare innerstad: ett bollhav, en utepool och en berg- och dalbana bland annat.

Johan Cronqvist.

Johan Cronqvist, nybliven hundägare, kom in för att föreslå rastgårdar för hundar nära staden, så att nya hundägare kan lära av rutinerade och att hundar kan lära sig umgås med varandra. Det menade han dessutom kommer att göra staden trevligare och säkrare för alla.

– Det här offentliga rummet är fantastiskt. Kommunhuset känns officiellt och stelt, jag är dålig på att gå in dit. Mer sånt här! säger han.

Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadskärnan, som är på plats hela veckan, är glad åt responsen så här långt.

– Redan nu på förmiddagen första dagen har många kommit med idéer. Jag ser verkligen fram mot veckan. Alla är välkomna!

Vill du också lämna förslag? Kom till Rådhusplatsen, 3-9 novemberg mellan klockan 09 och 21, eller fyll i formläret på länken här invid.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12