Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Sommarvärdar ska hålla centrum rent

I sommar kan centrala Falkenberg bli trevligare än någonsin – tack vare ungdomar som arbetar som sommarvärdar. De kommer att hjälpa vilsna besökare tillrätta och hjälpa till att hålla snyggt på gator, torg och promenadstråk.

Falkenberg centrum.

Foto: Jesper Anhede

– Det här blir första gången vi har det i innerstaden. Vi har haft det på Skrea strand, där det fungerat bra. Om det faller väl ut kommer vi att fortsätta ha värdar fler somrar, säger Agneta Snygg, centrumledare för Falkenbergs innerstad.

Under vecka 25-32 kommer fem ungdomar åt gången att ansvara för olika stråk i centrala Falkenberg. De kommer att vara lätta att känna igen i sina gula västar med ”Sommarvärd” tryckt på framsidan och ”Välkommen till Falkenberg” på ryggen. De kommer att ha med sig kartor, kunna svara på frågor och hänvisa besökare vidare till turistinformationen. Inför jobbet får alla ungdomar en utbildning. En handledare kommer att ansvara för gruppen av feriearbetare.

Ungdomarna som får chansen att jobba med detta i sommar har sökt jobb via Navigatorcentrum FAMI, kommunens arbetsmarknadsenhet.

 – Jag tror att det här kommer att vara uppskattat av dem som är i Falkenberg i sommar, både bofasta och turister.  Det blir också viktigt för de ungdomar som får chansen att vara med. Jag tror att det blir ett roligt och utvecklande jobb, men det kommer också att ge ungdomarna viktig arbetslivserfarenhet och öka möjligheten för dem att få jobb i framtiden, säger Mustapha Radi, arbetsmarknadschef för FAMI.

Totalt har över 500 ungdomar har sökt feriejobb inom kommunen, 300 av dem har fått jobb. Urvalet är en kombination av lottning och matchning efter sökt yrkesområde, geografiskt område och tidsperiod. Utöver feriejobben arbetar FAMI med arbetssökande som behöver extra stöd på sin väg mot arbete och försörjning.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12