Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ny utvecklingsledare ska stärka Falkenbergs stadskärna

Nu är Falkenbergs nya utvecklingsledare på plats. Hans uppdrag att leda, driva och samordna arbetet för att utveckla Falkenbergs stadskärna.

Henrik Olsson och Catharina Rydberg Lilja

Rekryteringen av Henrik Olsson är en viktig pusselbit i kommunens storsatsning på en attraktiv stad.

- Vi är många som brinner och arbetar för att utveckla Falkenbergs stadskärna och det finns en stor politisk enighet i denna fråga. Det krävs en stark och attraktiv stadskärna för att skapa hållbar tillväxt och det vi gör nu kommer att gynna hela Falkenbergs kommun, säger Catharina Rydberg-Lilja, VD i kommunens bolag Falkenbergs Näringsliv.

Tjänsten som utvecklingsledare för Falkenbergs stadskärna ingår i Falkenbergs Näringsliv som driver tillväxtfrågor på uppdrag av Falkenbergs kommun.

Utvecklingsledaren kommer att ha i uppdrag att leda, driva och samordna utvecklingen av Falkenbergs stadskärna. Det innebär ett nära utbyte och samarbete med kommunens stadsplanerare och det nya destinationsbolaget. Samarbetet kommer även att innefatta den privata näringen med fastighetsägare, handel och övriga intressenter. Föreningen Falkenbergs Innerstad kommer även fortsättningsvis att driva medlemmarnas frågor som rör stadsmiljö, utbud och evenemang i centrum.

Henrik Olsson jobbar sedan 2009 som centrumledare för Kungsbacka Innerstad . 2013 blev han utsedd till ”Årets centrumutvecklare”.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12