Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Spåren på tågstationen i Falkenberg

Falkenbergs tågstation

Falkenbergs tågstation ligger i norra utkanten av tätorten Falkenberg. Den invigdes 2008, sedan ett nytt spår med flera tunnlar byggts utanför staden. Stationsområdet har fyra spår. Spår ett och fyra har perrong med obemannade väntsalar där det finns biljettautomater för resor med Hallandstrafiken och Öresundstågen. Tågbiljetter säljs också av Pressbyrån i centrum. Under högtrafik går det två Öresundståg i timmen i vardera riktningen mot Malmö och Göteborg. Övrig tid går tågen en gång per timme. Till Falkenberg centrum är det cirka tre kilometer.

Buss till stationen

En busslinje, nummer 10, går mellan centrum och stationen. En giltig tågbiljett gäller även för resan till och från stationen. Bussarna går i anslutning till tågen och väntar in dem vid måttliga förseningar. Även busslinjerna 555 och 557 passerar stationen.

Bil till stationen

Infarten till stationen är från Tångarondellen, där väg 154 korsar väg 767/601 alternativt från väg 154 längre norrut. Från E6 eller E120: välj avfarten väg 154 mot Falkenbergs centrum. Parkering finns på båda sidor av stationen. Det är inte tillåtet att köra under spåren med privatfordon.

Cykel till stationen

Vid tågstationen finns cykelparkering med tak och möjlighet att låsa fast din cykel. Från centrum kan du cykla på cykelbana hela vägen till stationen.

Sidan uppdaterad: 2016-05-03

Hitta till tågstationen


Visa Falkenbergs tågstation på en större karta