Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Bild från Falkenbergs bussterminal

Kollektivtrafik i Falkenberg

En väl fungerande kollektivtrafik är viktig för kommunen och dess invånare. För den kollektiva busstrafiken i kommunen svarar Hallandstrafiken som ägs av Region Halland. Kommunen är med och påverkar utbudet.

Busstrafik

Falkenbergs bussterminal ligger vid den gamla stationsbyggnaden, i södra änden av Holgersgatan. Där har också Hallandstrafiken sitt huvudkontor. Från bussterminalen utgår såväl landsortsbussarna som stadsbussarna.

Du kan inte betala med kontanter på Hallandstrafikens bussar. Biljetter ska köpas i förväg, med resekort eller med bankomatkort ombord på bussen. Det går också att betala med Hallandstrafikens app.

Färdtjänst

Om du har en en funktionsnedsättning som inte är tillfällig och har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel kan du bli beviljad färdtjänst. Rätten till färdtjänst prövas av Region Halland. På Region Hallands webbplatslänk till annan webbplats finns all information du behöver för att kunna göra en ansökan.

Åka med tåg

Falkenbergs tågstation ligger i norra utkanten av tätorten Falkenberg. Stationsområdet har fyra spår och obemannade väntsalar där det finns biljettautomater för resor med Hallandstrafiken och Öresundstågen. Tågbiljetter säljs också av Pressbyrån i centrum.

Busslinje 10 går mellan centrum och stationen. En giltig tågbiljett gäller även för resan till och från stationen. Bussarna går i anslutning till tågen och väntar in dem vid måttliga förseningar. Även busslinjerna 555 och 557 passerar stationen.

Bilparkering finns på båda sidor av stationen. Cykelparkering finns med tak och möjlighet att låsa fast din cykel. Från centrum kan du cykla på cykelbana hela vägen till stationen.

Sidan uppdaterad: 2017-02-21