Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Överblick av huvudläktaren på Falcon Alkoholfri Arena samt grönt naturgräs på fotbollsplanen

Falkenberg Arena

Nu har Falkenbergs kommun byggt färdigt den nya fotbollsarenan på Kristineslätt i centrala Falkenberg – Falcon Alkoholfri Arena. Under byggprojektet har arenan gått under namnet Falkenberg arena. Uppdraget har varit att bygga en fotbollsarena för herr- och damfotboll som klarar de krav som Svenska Fotbollförbundet ställer för allsvenskt spel.

Arenauppdraget formulerades 2012 efter det att kommunen sett över sin verksamhet på Kristineslätt och inventerat behoven på Falkenbergs idrottsplats, som idag är den anläggning där Falkenbergs FF spelar sina matcher. 

På de här sidorna kan du läsa om bakgrunden till arenabygget och hur den ser ut. Den nya arenan invigdes 2 april.

Videoinslag om kraven på arenan

Arenan uppfyller alla kraven

Falkenbergs nya arena är byggd för att uppfylla både nationella krav och kommunens egna krav och ambitioner. Här kan du se ett inslag om hur arenan uppfyller alla krav.

Videoinslag om tillgänglighet på Falkenbergs nya arena

Tillgängligt för hela familjen

På den nya arenan har tillgänglighet och framkomlighet en tydlig plats. Vi har bland annat gjort läktarna tillgängliga för både rullstolar, rullatorer och barnvagnar för att inkludera hela familjen

Solceller på Falkenberg arena

Solceller på nya arenan

På Falkenbergs nya arena står hållbarhet i fokus. Vi har bland annat byggt solceller och tar även tillvara på regnvattnet för att vara miljövänliga och spara pengar.

Falkenberg Arena entre

Fakta om arenan

Falcon Alkoholfri Arena är en fotbollsarena som matchar de allsvenska krav som SvFF ställer. Arenan erbjuder plats för över 5500 åskådare fördelade på två läktare.

Fotboll

Bakgrund till arenauppdraget

Fotbollen är den största idrotten i Falkenbergs kommun. Behoven av en fungerande matcharena och bättre träningsmöjligheter för breddidrotten ligger till grund för den planerade satsningen.

Nyheter


Sidan uppdaterad: 2017-04-03