Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Illustration av dubbdäck med texten Byt mönster! Bli vintercyklist.

Vintercyklist

 

Vintercyklist är ett projekt för att få fler falkenbergare att cykla även på vintern. Som deltagare får du gratis dubbdäck mot att du cyklar tre dagar i veckan och lämnar in en rapport om ditt cyklande på vintern.

Vintercyklist vänder sig till cyklister som cyklar vår, sommar och höst men låter cykeln stå när det blir mörkt och halt. Syftet är att få fler att fortsätta cykla även på vintern och samtidigt föra en dialog om vinterväglaget. Projektet pågår 1 december - 31 mars.

Så här går det till

Som vintercyklist utrustar vi dig med reflexväst och hjälper dig att byta till dubbdäck på din cykel. I motprestation behöver du cykla till och från jobbet eller skolan minst tre dagar i veckan under perioden 1 december till 31 mars. Varannan vecka lämnar du en rapport i ett särskilt webbformulär om ditt cyklande och hur lätt eller svårt det varit att ta sig fram med cykeln.

Vintercyklist 2017/2018 - 25 vintercyklister är lottade

Via lottning har vi valt ut 25 vintercyklister fördelat över fem geografiska områden i kommunen. Det är 12 män och 13 kvinnor och den yngsta som deltar är 10 år gammal. Snittlängden de utvalda Vintercyklisterna pendlar till jobbet eller skolan är 3 kilometer. Den Vintercyklist som cyklar längst cyklar 12,2 kilometer enkel väg.

De framlottade vintercyklisterna:

Hans Johansson
Liselott Lorentzon
Irene Andersson
Cinna Svensson
Anna Andersson
Leo Carlafors
Dan Nylin
Lise-Lotte Olaisen
Karin Fornell
Christer Johansson
Robert Bengtsson
Moa Gunnarsson
Yvonne Winroth
Johan Ljunggren
Bengt-Arne Andersson
Carina Utterlid
Helen Petersson Buhtoo
Rune Störby
Driton Mehmedi
Marita Bengtsson
Ingemar Williams
Ahmad Al Halabi
Louise Nobelius
Marie Ahlsten
Lucas Johansson

Om ”Vintercyklist”

Projektet samordnas av Hållbart resande väst som är en samlande kraft för hållbart resande och finansieras av Region Halland och Västra Götalandsregionen. Projektet har genomförts i flera kommuner tidigare och under vintern 2016/2017 deltog 350 cyklister i Halland och Västra Götaland.

Här kan du se och höra vad tidigare vintercyklister tycker om projektet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-12-19