Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Cykling och cykelvägar

I centrala Falkenberg är cykeln ett bra transportmedel då det är korta avstånd, ganska platt och det finns gott om cykelbanor. Inom en radie av 5 km från Tullbron når du Skogstorp, Vinbergs kyrkby och Ringsegård.

Varje år byggs cykelnätet ut med 800-1 000 meter cykelbana. Det motsvarar en kostnad på 1 miljon kronor. Även om det finns gott om cykelbanor så kan det bli ännu bättre.Därför har Falkenbergs kommun tagit fram en cykelstrategi med målet att få fler att cykla. För att få fler att cykla mer behöver vi bland annat jobba mer med att säkra cykelpassager och bygga ihop cykelnätet så det blir mer sammanhängande.

Karta över befintliga cykelbanor hittar du på Falkenbergskartan som delas ut av Falkenbergs turism, samt under länkar i den blåa rutan.

I det fortlöpande arbetet med cykelstrategin vill samhällsbyggnadsavdelningen gärna veta vad cyklisterna tycker om att cykla i Falkenberg. Därför samarbete kommunen med Falkenbergs cykelklubb och några skolor. Information om kommunens cykelstrategi hittar du på sidan cykelstrategi i menyn.

Sidan uppdaterad: 2017-01-19