Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Utvecklingsledaren stärker Falkenbergs stadskärna

Sedan i våras finns Falkenbergs nya utvecklingsledare på plats för att leda, driva och samordna arbetet för att utveckla Falkenbergs stadskärna.

Rekryteringen av Henrik Olsson är en viktig pusselbit i kommunens storsatsning på en attraktiv stad.

Henrik Olsson.

Henrik Olsson.

- Vi är många som brinner och arbetar för att utveckla Falkenbergs stadskärna och det finns en stor politisk enighet i denna fråga. Det krävs en stark och attraktiv stadskärna för att skapa hållbar tillväxt och det vi gör nu kommer att gynna hela Falkenbergs kommun, sa Catharina Rydberg-Lilja, VD i kommunens bolag Falkenbergs Näringsliv vid rekryteringen.

Tjänsten som utvecklingsledare för Falkenbergs stadskärna ingår i Falkenbergs Näringsliv som driver tillväxtfrågor på uppdrag av Falkenbergs kommun.

Utvecklingsledaren har i uppdrag att leda, driva och samordna utvecklingen av Falkenbergs stadskärna. Det innebär ett nära utbyte och samarbete med kommunens stadsplanerare och det nya destinationsbolaget. Samarbetet kommer även att innefatta den privata näringen med fastighetsägare, handel och övriga intressenter. Föreningen Falkenbergs Innerstad kommer även fortsättningsvis att driva medlemmarnas frågor som rör stadsmiljö, utbud och evenemang i centrum.

Henrik Olsson jobbar sedan 2009 som centrumledare för Kungsbacka Innerstad. 2013 blev han utsedd till ”Årets centrumutvecklare”.

Sidan uppdaterad: 2015-03-19