Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Albanska

Dhoma zyrtare – cfarë mendon për Falkenberg

Përkthyes shqip 9/11 ora 16.00-18.00

Tani komuna do provon një mënyrë pak më ndryshe për të kuptua se si mendojnë banorët – një dhomë dite në mes të qytetit. Udhëheqësi për zhvillimin e qendrës së qytetit, Henrik Olsson gjindit atje në vendë për të degjuar banorët, që nga 3 nëntori deri më 9 nëntor, në ora 9-21.

Kësaj here është fjala specifike për pyetjet që kanë të bejnë me qendrën e qytetit në Falkenberg.

Ne e dimë që ka mjaftë ide të mira rreth asaj se si ne ta bëjmë një qendër më atraktove të qytetit. Kjo është një mënyr se si me i grumbullue sa më shumë, thotë Henrik Olsson, i cili me gjithë dëshirë pranon cdo propozim se si Falkenbergu të bëhet më i gjallë, pjesëmarrës, i afërt dhe i bukur.

Në nga pikësynimet kryesore të komunës është që të përmirësohet dialogu me të gjithë ata që banojnë apo janë këtu. Ky tentim bëhet një mënyrë e re për ta bërë këtë. Gjatë një javë Henrik Olsson do të gjendet në vendë në dhomën zyrtare, një dhomë me mure prej qelqi në Rörbecksplatsen për ti dëguar propozimet. Atje do të këtë gjithashtu edhe reprezentues nga komuna dhe aktorë të tjerë në vend. Ata edhe do të dëgjojnë mirëpo edhe të këmbejnë dituritë e veta për qendrën e komunës dhe se qfarë mundësishë për të ndikuar kanë të gjithë ata që banojnë apo veprojnë në Falkenberg.

Qendra e gjallë e qytetit me rëndësi

Pastaj idetë do të shkojnë teka i aktor i cili mund të bëjë dicka për këtë pyetje – mund të jetë pronarë i ndërtesave, butikeve, restoraneve, shoqatave – apo kuptohet komuna. Idetë të cilat bëhem realitet do të ndihmojnë për një qendër më atraktive të qytetit. Dhe cka është një qendër atraktive e qytetit? Cdo gjë eka vendimin e vet nën kuptimin – kultur, art, vendtakime, tregëti, inspirim, ushqim, rekreacion, dicka tërheqëse gjatë rrugës prej një vendi në një vend tjetër, dicka që të tërheqë me shkue dhe me dëshire të qëndrosh aty, puls, pauzë.

-Qendra në një qytet ka rëndësi të madhe për komunen thotë Johan Risholm, arkitekti i qytetit.

Të gjitha idetë nuk mund të bëhen realitet.

-Ne përndryshe do të ju njoftojmë sa më mirë që mundemi se si na shkon puna. Në disa raste në faqen tonë shtëpiake apo nëpërmes atyre që u përket, në raste tjera personalisht. Disa propozime ndoshta janë të thjeshta për tu realizu – të tjerat mund të zgjasin me vite, thot Henrik Olsson.

Sidan uppdaterad: 2014-10-31