Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Fasader i falkenberg.

Samhälle och trafik

Samhällsplanering är en av kommunens viktigaste uppgifter. Det är kommunen som avgör hur och var som olika verksamheter ska byggas eller förändras. Det sker genom översiktsplaner, detaljplaner och bygglov.

En del i samhällsplaneringen handlar om kommunikationer. Vägar, gator och andra kommunikationsleder är viktiga för samhällets utveckling. Motorvägen E6 och Västkustbanan är pulsådrorna som fyller Falkenberg med liv. Här hittar du information om underhåll av gator och vägar, om parkeringsplats och cykelleder. För buss- och tågtrafiken svarar Hallandstrafiken som ägs av Region Halland. Här hittar du information om aktuella gatuarbeten, allmänna kommunikationer och planer för framtiden.

Nyheter


Felanmälan

Felanmälan av gatubelysning: 

Mån-tor 8-17, fre 8-16
Telefon: 0346-88 50 20

Övrig tid endast akuta ärenden

Telefon: 0346-88 50 20


Felanmälan i gatumiljön, som till exempel snöröjning, halkbekämpning, hål i vägar eller felplacerade skyltar, görs till Skanska på telefon: 0346-88 50 40

Familj trivs tillsammans vid dator

Storsatsning på bredband i kommunen

Anmäl intresse att koppla in din fastighet till den stora utbyggnaden av bredband i Falkenbergs kommun.

Hertingforsen

Översiktsplan för Falkenberg

Översiktsplaneringen handlar om hur kommunen ska utvecklas på lång sikt avseende mark och vatten.

Parkering

Parkering

I centrum är parkeringarna i allmänhet avgiftsbelagda på vardagar mellan kl. 09-18. Avgiften är 10 kronor i timmen och biljetterna gäller överallt inom centrum. Gratis på lördagar och söndagar.

Sidan uppdaterad: 2018-03-02