Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Rösta från utlandet

Du som befinner dig utomlands när det är val kan rösta från utlandet. Du kan antingen brevrösta eller rösta på många ambassader eller konsulat.

Om du befinner dig utomlands kan rösta på många svenska ambassader eller svenska konsulat.

För att förtidsrösta på en ambassad eller ett konsulat måste du ha med dig en id-handling. Som id-handling räknas:

  • Svenskt pass
  • Svenskt id-kort
  • En lokal officiell legitimation.
  • Om du inte har med dig en id-handling kan någon annan person i lokalen gå i god för dig. Personen som går i god för dig måste då kunna visa en id-handling.

Om du inte har ditt röstkortlänk till annan webbplats med dig, kan ett dubblettröstkort skrivas ut av röstmottagarna i de flesta röstningslokalerna. Adresskort finns också alltid i röstningslokalerna som röstmottagarna kan fylla i om du saknar röstkort .

Röstning under begränsad tid

Förtidsröstningen får börja 24 dagar före valdagen. Röstmottagningen sker under en begränsad tidsperiod och öppettiderna kan variera. Röstmottagningen avslutas på olika tidpunkter i olika länder beroende på att rösterna måste hinna transporteras till Sverige innan valdagen. Du kan alltså inte rösta på valdagen i utlandet.

Rösta per brev

Har du inte möjlighet att besöka en ambassad eller ett konsulat och befinner dig utomlands under valet, kan du från och med 11 april rösta per brev. Material för att rösta per brev kan du beställa från Valmyndighetens hemsida.länk till annan webbplats  

Kontakt