Eldningsförbud – Fire ban – Feuerverbot i hela kommunen. Bevattningsförbud i delar av kommunen.

Det är förbjudet att elda utomhus. Det råder även bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg. Read more/Lesen Sie mehr → Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Trygghetsboende plus

Trygghetsboende plus är en biståndsbedömd boendeform som riktar sig till dig som är i behov av trygghet och närhet till personal.

Boendet ligger i nära anslutning till ett särskilt boende och det är personalen på boendet som sköter dina vård- och omsorgsinsatser. Du kan nå personalen dygnet runt.
Du har även möjlighet att äta lunch tillsammans med andra på träffpunkten som ligger i närheten. Där kan du också delta i olika aktiviteter.

Stort fokus på välfärdsteknik

På Trygghetsboende plus ligger ett stort fokus på välfärds- och hälsoteknik. Med hjälp av digital teknik, eller andra tekniska lösningar, kan du känna dig trygg och bli mer självständig. Tekniken hjälper dig också komma i kontakt med personal dygnet runt.
Den teknik vi använder i din lägenhet provas ut individuellt. Det är du som avgör vad som känns bra för dig. Det är viktigt att du känner dig bekväm med de lösningar vi tar fram till dig.

En del av Seniorkvarter Hjortsberg

Trygghetsboendet plus är en del av Seniorkvarter Hjortsberg. I detta område erbjuder Falkenbergs kommun tre olika boendeformer inom en radie av 500 meter:

• trygghetsboende
• trygghetsboende plus (biståndsbedömt)
• särskilt boende (biståndsbedömt).

Konceptet innefattar även närhet till en träffpunkt eller mötesplats.

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter