Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbudet hävt

Från 13/7 är bevattningsförbudet hävt i hela Falkenbergs kommun. Fortsätt gärna vara vattensmart. Läs mer om vattensituationen här.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Trygghets­boende

Trygghetsboendet är till för dig som är 70 år eller äldre. Har du omsorgsinsatser så har du förtur till denna boendeform.

Trygghetsboende är till för dig som vill ha ett anpassat boende med möjlighet till gemensamma måltider och samvaro samt tillgång till personal på mötesplats eller träffpunkt. Detta ger ett tryggt, socialt och säkert boende med både livskvalitet och lugn och ro.

Trygghetsboende på Alegränd

De 16 lägenheterna i kvarteret Alegränd består av tvåor och treor och är välplanerade, men samtidigt flexibla nog att passa olika behov.

Alegränd ligger centralt med blandad bebyggelse av villor och flerfamiljshus i omgivningarna. Detta ger en trygg närmiljö som samtidigt har bekvämt avstånd till affärer och nöjen. Nära området ligger även Mötesplats Mölle där du kan delta i aktiviteter eller fika.

Trygghetsboende i Morup

De 12 lägenheterna i Morup ligger på Kvarnvägen och Noréus väg i anslutning till Träffpunkten i Morup. Lägenheterna består av välplanerade tvåor och en trea. Lägenheterna på två rum är cirka 65 kvadratmeter stora och trean på cirka 78 kvadratmeter. Lägenheterna har badrum med tvätt- och torkmöjligheter. På träffpunkten erbjuds gemensam lunchservering och diverse olika aktiviteter alla dagar i veckan.

Läs mer om aktiviteter och lunchservering.

Trygghetsboende på Hjortsberg

Under 2018 kommer Falkenbergs kommun att få 12 trygghetsbostäder på Hjortsberg. Fyra av lägenheterna står klara i juli. Inflyttning i resterande lägenheter blir sedan i september och december.

Trygghetsbostäderna på Hjortsberg består av välplanerade tvårumslägenheter som ligger i de nybyggda flervåningshusen på Monarkivägen. De är 47 eller 48 kvadratmeter stora. Lägenheterna har badrum med tvätt- och torkmöjligheter.

På Hjortsberg har du nära till Träffpunkt Hjortsberg som öppnade den 2 juli i år. Dit du kan gå för att äta lunch eller delta i olika aktiviteter.

Kö till trygghetsbostäder på Alegränd, Hjortsberg och Morup

Är du intresserad av en trygghetsbostad på Alegränd, Hjortsberg eller Morup sätter du upp dig i kön genom att ringa kontaktcenter på 0346-88 60 00. Blir du aktuell för en lägenhet tar vi kontakt med dig. I samband med detta ska dina omsorgsinsatser intygas. 

Kontakt