Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Tallgläntan

Tallgläntan är ett särskilt boende och korttidsboende som är beläget alldeles i skogskanten vid Hertingområdet. Tallgläntan ligger nära området Vallarna, ån Ätran och Falkenbergs centrum.

Inomhusmiljö

Huset är byggt 2012 och har 80 lägenheter fördelat på fyra våningar. Varje lägenhet är på 34 kvm och har ett rum och ett handikappanpassat duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Varje lägenhet har en liten köksdel med diskbänk och kylskåp. På varje våning finns ett gemensamt vardagsrum och kök och en stor trevlig inglasad balkong mot trädgården.

I huset finns 30 lägenheter för korttidsboende varav fyra är växelvårdsplatser, tio är för psykiskt funktionsnedsatta och 40 är permanentboende för personer med demenssjukdom.

All mat lagas på Tallgläntan och på vardagarna finns det två rätter att välja på till lunch.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljö

Tallgläntan har en trädgård med bland annat en damm med guldfiskar, en 5-håls minigolfbana och på sommaren promenerar några höns fritt i trädgården. Där finns flera sittplatser och fina promenadgångar.

Utbud på boendet

På förmiddagarna måndag till fredag har vi olika aktiviteter såsom filmvising, spela bingo, högläsning, korsordslösning med mera. I så stor utsträckning som möjligt är vi i vår trädgård eller i miljön runt Tallgläntan. En gång i månaden är det en större temaafton såsom pubkväll, biokväll, grillkväll, kräftskiva, Vasaloppet. Varje våning har musikunderhållning en gång i månaden.

Personalen som arbetar på Tallgläntan är i huvudsak undersköterskor. Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov. 

Korttids- och växelboende

Korttids- och växelboende är till för dig som av någon anledning har ett tillfälligt behov av omfattande vård och omsorg. Genom korttids- eller växelboende kan du få hjälp med rehabilitering, behandling, hjälpmedelsanpassning eller boendeplanering innan du återvänder hem till den egna bostaden eller flyttar till ett annat boende.

Korttidsboende kan även fungera som en avlösning för dig som är närstående och vårdar en sjuk eller och funktionshindrad person i hemmet. Syftet är att ge dig en möjlighet att vila upp dig och hämta nya krafter. Denna typ av korttidsboende kan ges vid enstaka tillfällen eller som regelbunden insats så kallad växelboende. På korttiden finns sjuksköterska stationerad måndag – fredag kl: 08.00 – 17.00.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Halmstadvägen 14, 311 40 Falkenberg