Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Solhaga

Solhaga ligger i utkanten av centralorten, nära området Arvidstorp.

Inomhusmiljö

Här finns 51 lägenheter på 36-56 kvadratmeter (flertalet är på 40 kvadratmeter). Dessa är fördelade på 26 lägenheter för särskilt boende, 19 lägenheter i gruppboende för demenssjuka samt sex lägenheter för unga dementa. Lägenheterna är fördelade på två plan där det finns gemensamt vardagsrum och kök. Båda planen har en stor balkong och nedre planen har även en ordentlig uteplats med trädgård.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljö

Runt boendet finns asfalterade stigar och vackra gröna områden med bärbuskar och fruktträd. Fasta bänkar utmed huset gör de möjligt att vila utmed promenaden.

Utbud på boendet

All mat som serveras lagas på boendet.

Vi erbjuder planerade aktiviteter minst två gånger i veckan. När vädret tillåter försöker vi vara ute så mycket som möjligt och njuter av våra trädgårdar. På demensboendet har vi en trädgård där pensionärerna själva är med och ”påtar” i landen. Vi har också ett nära samarbete med väntjänsten.

Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast och läkare finns vid behov. Frisör och fotvård kommer till boendet för den som vill.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg