Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Solhaga

Solhaga ligger i utkanten av centralorten, nära området Arvidstorp.

Inomhusmiljö

Här finns 92 lägenheter på mellan 34-56 kvadratmeter. 59 av dessa lägenheter är avsedda för äldre personer med demensdiagnos och 7 lägenheter för unga personer med demensdiagnos. Lägenheterna är fördelade på två plan där det finns gemensamt vardagsrum och kök. Båda planen har en stor balkong och nedre planen har även en ordentlig uteplats med trädgård.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljö

Runt boendet finns asfalterade stigar och vackra gröna områden med bärbuskar och fruktträd. Fasta bänkar utmed huset gör de möjligt att vila utmed promenaden.

Utbud på boendet

Vi erbjuder planerade aktiviteter minst två gånger i veckan. När vädret tillåter försöker vi vara ute så mycket som möjligt och njuter av våra trädgårdar. Under vardagar är här också biståndsbedömd dagverksamhet som bidrar till social stimulans för personer som bor hemma. På demensboendet har vi en trädgård där pensionärerna själva är med och ”påtar” i landen. Vi har också ett nära samarbete med väntjänsten. Följ oss gärna på Instagram för att ta del av vår vardag. Där heter vi solhagaaldreboende_fbg.

Till lunch finns det två rätter att välja på. Maten tillagas av Solhagas egna kockar på plats.

Det finns tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare vid behov. Vi får regelbundet besök av tandvård, fotvård och frisör.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg