Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Solhaga

Solhaga ligger i utkanten av centralorten, nära området Arvidstorp.

Inomhusmiljö

Här finns 92 lägenheter på mellan 34-56 kvadratmeter. 59 av dessa lägenheter är avsedda för äldre personer med demensdiagnos och 7 lägenheter för unga personer med demensdiagnos. Lägenheterna är fördelade på två plan där det finns gemensamt vardagsrum och kök. Båda planen har en stor balkong och nedre planen har även en ordentlig uteplats med trädgård.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljö

Runt boendet finns asfalterade stigar och vackra gröna områden med bärbuskar och fruktträd. Fasta bänkar utmed huset gör de möjligt att vila utmed promenaden.

Utbud på boendet

All mat som serveras lagas på boendet.

Vi erbjuder planerade aktiviteter minst två gånger i veckan. När vädret tillåter försöker vi vara ute så mycket som möjligt och njuter av våra trädgårdar. Under vardagar är här också biståndsbedömd dagverksamhet som bidrar till social stimulans för personer som bor hemma. På demensboendet har vi en trädgård där pensionärerna själva är med och ”påtar” i landen. Vi har också ett nära samarbete med väntjänsten.

Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov. Frisör och fotvård kommer till boendet för den som vill.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg