Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Hjortsberg

På Demokrativägen i Falkenberg bedriver Vardaga Hjortsbergs äldreboende för personer som behöver särskilt boende eller lider av demens.

Inomhusmiljö

På Hjortsberg finns 59 lägenheter fördelade på tre plan, 40 lägenheter för särskilt boende och 19 lägenheter för personer med demens. Verksamheten drivs av Vardaga.

Varje plan på Hjortsberg är uppdelat på två sidor där det finns gemensamt kök och vardagsrum. Frukost, eftermiddagsfika, kvällsfika och lite annat smått och gott däremellan ordnas av personal på respektive plan. Övriga måltider leverars nylagade och varma från Tallgläntans kök.

Varje plan har två stora gemensamma balkonger med utemöbler med prunkande balkonglådor sommartid. På bottenplan har vi vårt Trivselrum där vi har flera av våra aktiviteter. Vår härliga altan är välbesökt vid fint väder. Där kan vi sitta i solen och fika eller så kommer grillen fram och vi grillar en fin sommarkväll.

Utomhusmiljö

Runt huset finns asfalterade promenadvägar som leder till både skog och hav. Längs promenadvägarna finns bänkar att vila på. I vår närhet finns bland annat konditori, apotek, affär, bensinmack, blomsteraffär, skola och förskola.

Utbudet i boendet

Personalgruppen består i huvudsak av undersköterskor. Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov.
Vi lägger stor vikt vid att ordna aktiviteter efter dina önskemål.

Kontakt

Besöksadress: Demokrativägen 2, 311 46 Falkenberg