Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Furugården

Tre mil nordost om Falkenberg ligger Ullared där du hittar Humanas äldreboende Furugården.

Boendet består av 42 lägenheter fördelat på fem avdelningar. Varje lägenhet har en egen balkong eller uteplats. Varje avdelning består av åtta eller nio lägenheter och har ett gemensamt kök, vardagsrum samt balkong eller uteplats.

Inomhusmiljö

Med inriktningen halländsk kultur och natur hoppas vi kunna ge en ökad trygghet och känsla av hemtrevnad för dig som boende. Verksamheten präglas av halländsk kultur och närhet till naturen, havet och det lokala i form av musik, författare, konstnärer och halländsk historia. Personalens kunskap om lokala traditioner och smultronställen möjliggör för de boende att till exempel njuta av den halländska naturen oavsett förutsättningar.

Utomhusmiljö

Utomhusmiljön stimulerar minnen och sinnen genom dofter, smaker och miljöer som upplevs olika över årstiderna. För den som vill pyssla med odlingsarbete finns det goda möjligheter både på innegården, uteplatser och balkonger. Genom våra fyra fonder för inomhusmiljö, trädgård, konst och måltidsmiljö kan du som boende påverka utvecklingen och förbättringar av verksamheten.

Aktivitetsutbudet

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Det finns en side-by-side cykel att tillgå och cirka 1 gång i månaden erbjuder vi utflykter med Humanas egna lilla utflyktsbuss. Det kommer även en vårdhund till boendet cirka en gång i månaden.

Kontakt

Besöksadress: Furuvägen 7, 310 60 Ullared