Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Furugården

Tre mil nordost om Falkenberg ligger Furugårdens äldreboende. Boendet erbjuder boende och behandling som speglas av harmoni och välmående.

Inomhusmiljö

Här finns 42 lägenheter. Av dessa har 25 inriktning särskilt boende och 17 demens. Varje lägenhet har en uteplats eller balkong. Lägenheterna är fördelade på fem enheter. Varje enhet har gemensamt vardagsrum och kök samt gemensam uteplats eller balkong.

Verksamheten drivs av Vardaga.

Utomhusmiljö

Furugården har två fina trädgårdar med härliga uteplatser och planteringar. För den som är intresserad av trädgård kan man vara med på de olika trädgårdsdagarna som arrangeras. Under sommaren förekommer allsång och grillkvällar i trädgården.

Furugården ligger en kort bit ifrån Apotek, bank, ICA, Gekås och flertalet restauranger. Busshållplatsen ligger mitt i Ullared och det tar ca fem minuter att promenera därifrån till Furugården.

Utbudet i boendet

Hos oss erbjuds du att delta i ett stort antal aktiviteter och underhållning. Varje vecka tar vi fram en aktivitetsmeny för kommande veckas aktiviteter. En gång i veckan besöks vi av en frivilliggrupp som erbjuder bingo, eller om vädret tillåter, utevistelse. De är också behjälpliga vid större tillställningar och arrangerar själva bland annat midsommar- och julfirande för våra boende. Gudstjänst med sång och musik erbjuds varje torsdag kl. 15 i samlingssalen.

När vädret inte lockar till utevistelse finns det ett fint gångstråk inomhus där man kan se och uppleva saker på vägen. Du kan låna böcker eller musik. Spel av olika slag står framme för den som vill sätta sig ner en stunds egen aktivering.

Furugården driver också en biståndsbedömd dagverksamhet som bidrar till social stimulans för seniorer som bor hemma.

Furugården har ett eget kök som drivs av Falkenbergs Kommun. På vardagarna kan man välja mellan två maträtter.

Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut. Sjukgymnast och läkare finns vid behov. Vi har regelbundet besök av frisör, fotvård och tandvård.

Behöver du komma i kontakt med oss nattetid (21:00-07:00 måndag-söndag), ring 0346-360 75.

Kontakt

Besöksadress: Furuvägen 7, 310 60 Ullared