Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Boken

Boken är centralt beläget i stadsdelen Västra Gärdet, Falkenberg. Här bor du nära både stadskärna samt natur, med hav och strand som närmsta granne.

Inomhusmiljö

På Boken finns 60 lägenheter fördelade på 6 avdelningar på 3 våningsplan, varav 20 lägenheter är avsedda för personer med demenssjukdom. På varje våningsplan finns tillgång till stora inglasade balkonger som är flitigt använda av hyresgästerna på Boken. Balkongerna har utsikt över förskolans lekplats, vilket ger ett trevligt inslag i vardagen för de boende.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljö

På baksidan av Boken finns en rogivande sinnenas trädgård, där det under de varma årstiderna ges möjlighet för boende och anhöriga att sitta ner och ta en em fika eller bara njuta av grönskan. Hyresgästerna på Boken har tillgång till två eldrivna side by side cyklar vilket ger möjlighet till cykelutflykter där hav och strand samt friluftsområdet Vallarna är några av flera populära utflyktsmål.

Utbudet i boendet

På boendet finns en aktivitetsgrupp där ett utvalt antal medarbetare ingår, vilka planerar och anordnar diverse aktiviteter för de boende. Aktiviteterna baseras på de boendes önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara besök på mötesplats Mölle, där det anordnas olika musikevenemang. En avkopplande stund med beröring i våra återhämtningsfåtöljer är uppskattat av många. Sommartid prioriteras utevistelse och det finns då möjlighet till fysisk aktivitet utomhus såsom boulespel och sittgympa i Bokens trädgård. Bokens äldreboende har visst samarbete med förskolan, där exempelvis midsommar är en gemensam aktivitet som firas tillsammans.

Boken har tillgång till storkök , där all mat som serveras tillagas. Hyresgästerna ges möjlighet att välja mellan 2 olika rätter varje dag.

Tillgång till läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut finns vid behov. Vi har regelbundet besök av frisör, fotvård samt tandvård.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Södergatan 22, 311 73 Falkenberg