Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Berguven

Berguven är ett gruppboende för personer med demenssjukdom. Det ligger i stadsdelen Falkagård.

På Berguven strävar personalen efter att erbjuda en hemlik och stimulerande miljö där alla känner sig delaktiga och trygga. Vi önskar att de boende får en god och personlig omvårdnad där glädje och skratt har en självklar plats i vardagen. Personalen arbetar med respekt, empati och är lyhörda.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Inomhusmiljön

Vi har 48 lägenheter på vardera cirka 30 kvm. Lägenheterna är fördelade på tre plan, sex avdelningar. Det finns ett trivsamt gemensamhetsutrymme och kök för de åtta boende som bor på varje avdelning. Varje lägenhet är utrustad med diskbänk, spis, mikrougn, kyl och frys.

Utomhusmiljön

Varje plan har en stor balkong mot en innergård. Boende och personal kan njuta av innergården där det finns ett träd där vi plockar körsbär, blomplanteringar och odlingslådor som vi odlar i. Möjlighet till grill och att fika. Kortare promenader på en asfalterad gång. För den som vill så finns det fina promenadstråk i naturskön miljö runt boendet.

Utbudet på Berguven

Det anordnas aktiviteter på boendet så gott som dagligen. Boendet har planerade aktiviteter som kommer utifrån och boendet åker ibland på utflykter. Det kommer frivilliga från röda korset som hjälper till vid och håller i aktiviteter.

Personalgruppen består i huvudsak av undersköterskor och det finns tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare. Vi har besök av tandvård, fotvård och frisör regelbundet.

Kontakta Berguven

Avdelningar

Besöksadress: Berguvsvägen 9, 311 39 Falkenberg