Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Ätranhemmet

Ätranhemmet ligger i samhället Ätran. Här bor du mitt i samhället, men ändå avskilt och granne med skogen.

Inomhusmiljön

Vi har 31 enrumslägenheter fördelade på tre avdelningar. Sju av dessa lägenheter är avsedda för personer med demenssjukdom. Två växelvårdsplatser finns. På avdelningarna finns många trivsamma gemensamhetsutrymmen, några med utgång till balkong eller trädgård.
Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utomhusmiljön

Boende och medarbetare kan njuta av trädgårdarna runt huset där det finns träd, bärbuskar och blommor. Har man gröna fingrar finns det möjlighet att plantera blommor i odlingslådor. Vi har flera härliga uteplatser i olika väderstreck. Runt huset finns asfalterade promenadstigar i naturskön miljö. Fasta bänkar utmed huset gör de möjligt att vila utmed promenaden. För den som vill promenera längre finns det ett friluftsområde med elljusslinga vid Eseredssjön, några hundra meter från boendet.

Utbudet i boendet

På boendet anordnas så gott som dagligen en eller flera aktiviteter. Några dagar i veckan är här också biståndsbedömd dagverksamhet som bidrar till social stimulans för seniorer som bor hemma. Vi har även ett nära samarbete med olika frivilligorganisationer som fungerar som ett stöd i den dagliga verksamheten och följer med de boende på olika aktiviteter.

Vid lunchen har du möjlighet att välja mellan två rätter som serveras och tillagas i Ätranhemmets eget kök.

Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov. Vi har regelbundet besök av frisör, fotvård och tandvård.

Aktivitetsmeny

Här kan du läsa om veckans aktiviteter.PDF

Kontakta Ätranhemmet

Avdelningar

Besöksadress: Halmstadvägen 1, 311 51 Ätran