Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Älvgården

Älvgårdens särskilda boende ligger i Vessigebro, 13 kilometer från Falkenberg. Detta särskilda boende ligger i utkanten av samhället, på en höjd med utsikt över Ätradalen. På Älvgården finns även en biståndsbedömd dagverksamhet och Vessige hemtjänst.

Inomhusmiljön

Älvgården har 22 lägenheter fördelade på två avdelningar samt två växelvårdsplatser. Hela boendet har en gammaldags hemtrevnad och alla lägenheter har egen toalett med dusch.

På avdelningarna finns också trevliga gemensamhets- och aktivitetsutrymmen och mellan avdelningarna en stor, ljus gemensam matsal i direkt anslutning till Älvgårdens eget, väldigt uppskattade tillagningskök. Från både matsal och avdelningarna finns utgångar till altaner och balkonger där vi gärna befinner oss när vädret tillåter.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Utbudet i boendet

Aktiviteter är viktigt för oss på Älvgården, oavsett om det är större aktiviteter för alla hos oss som vill vara med, eller mindre aktiviteter som är anpassade just för dig. Flera av aktiviteterna anordnas i samarbete med frivilligorganisationer.

Du har möjlighet att få besök av sjuksköterska, arbets- och fysioterapeut vid behov.

Även frisör, fotvård och tandvård kan bokas så de kommer till dig med jämna mellanrum.

Kontakt

Avdelningar

Besöksadress: Sjönevadsvägen 4, 310 58 Vessigebro