Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Biståndsbedömt trygghetsboende

Biståndsbedömt trygghetsboende riktar sig till dig som inte har behov av en plats på ett äldreboende, men som ändå är i behov av stöd och trygghet i ditt dagliga liv. De första sex lägenheterna med denna utformning ligger i Ullareds centrum.

Denna boendeform ligger i nära anslutning till en träffpunkt och ett äldreboende, men är en helt egen lägenhet. Omsorgsinsatser och larm under dagen utförs av personal som finns i närheten. Nattinsatser och nattlarm utförs av Räddningstjänsten Väst.

Ät lunch i lägenheten eller på träffpunkten

Om man som enskild har behov av matdistribution så kan man välja att äta sin mat i sin lägenhet eller med vänner och bekanta på träffpunkten i samma hus.

Du behöver inte stå i kö

Tanken med biståndsbedömt trygghetsboende är att skapa bekväma och väl anpassade lägenheter för dig som har behovet. Du behöver inte stå i en bostadskö för att kunna få ett biståndsbedömt trygghetsboende. Boendet ska skapa trygghet och ge möjlighet till social gemenskap. Livet ska bli lite enklare och tryggare.

Kontakt