Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Färdtjänst och sjukresor

Har du en funktionsnedsättning som inte bara är tillfällig kan du ha rätt till färdtjänst. Färdtjänst är till för dig som har svårt att resa med allmänna kommunikationer.

Det är Region Halland som prövar rätten till färdtjänst för dig som är folkbokförd i Falkenbergs kommun. Du ansöker om färdtjänst via en ansökningsblankettlänk till annan webbplats eller på Region Hallands webbplatslänk till annan webbplats. Där kan du också läsa mer om färdtjänst.

Sjukresor i Halland - Resam

En sjukresa är en resa till och från läkarvård, sjukvårdande behandling eller tandläkare. Resan kan ske med egen bil, kollektivtrafik eller regionens sjukresefordon.

Om din sjukresa sker via kollektivtrafik eller egen bil kan du ha rätt till reseersättning.

Om du har medicinska skäl kan din sjukresa ske med regionens sjukresefordon. Ditt medicinska skäl bedöms av vårdpersonal och ska kunna styrkas med ett intyg. Om du är över 85 år har du rätt till resor med regionens sjukresefordon i Halland och behöver inget intyg.

Du beställer din sjukresa hos Resam på telefon 0771-91 00 90.

Läs mer om vilka regler som gäller för sjukresor för dig som är folkbokförd i Falkenberg och hitta kontaktuppgifter till Region Hallandlänk till annan webbplats.

Kontakt