Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Vesslevägen korttidsboende

Vesslevägens korttidsboende riktar sig till barn och ungdomar som har rätt till korttidsvistelse utanför det egna hemmet. Korttidsboendet ligger i villaområdet Hjortsberg i Falkenberg.

På Vesslevägen arbetar personalen med att stödja barnen och ungdomarna till att bli så självständiga som möjligt efter varje individs färdigheter. De arbetar med barnen och ungdomarna i centrum och alla insatser utgår från den enskildes förutsättningar, önskemål och behov. Personalen arbetar med respekt, empati och är lyhörda.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Inomhusmiljön

Vesslevägen är en tvåvåningsvilla med fyra platser med närhet till både Skrea strand, centrum och Slättenskogen. Vi har ett gemensamt kök där det lagas mat tillsammans med de barn och ungdomar som vill. Vi har i huset två vardagsrum med TV, Playstation, Nintendo Wii, DVD- och Blu-ray-spelare. Vi har också en pysselhörna med bland annat med vattenfärg, pärlor och loom-bands. På Vesslevägen finns även tillgång till Wi-Fi. Varje barn eller ungdom har under vistelsen tillgång till ett eget rum.

Utomhusmiljön

Det finns en trädgård med en kompisgunga, fotbollar, badminton, tennis och andra uteleksaker.

Aktiviteter

Syftet är att erbjuda en meningsfull och rolig vistelse där de anordnas både individuella och gemensamma aktiviteter, rekreation, trygghet, struktur, lek och bus utifrån varje ungdoms förmåga och önskemål. På helger erbjuder och planerar personalen minst en ute- och en inomhusaktivitet. Det handlar om aktiviteter som är allt från att lägga pärlor, baka, spela spel och cykla till att spela minigolf, äta på restaurang, kortare och längre utflykter.

Kontakta Vesslevägen

Vesslevägen 22, 311 41 Falkenberg