Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Ljungholmsvägen 28 A

Ljungholmsvägen 28 är ett serviceboende för vuxna med funktionsnedsättning. Boendet finns på Hjortsberg och har tio platser.Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

På Ljungholmsvägen arbetar medarbetarna för att alla de boende ska känna trygghet och stabilitet i en så hemlik miljö som möjligt. Vi erbjuder husmöten varje vecka, för att skapa delaktighet och möjlighet till självbestämmande.

Inomhusmiljön

Verksamheten är belägen i ett trapphus. Det finns sju lägenheter för de boende i trappuppgången, i varierande storlek med 1-3 rum och kök samt eget badrum. Den åttonde lägenheten i trapphuset är en gemensamhetslägenhet med kök och allrum, där även personalens kontor och sovrum finns. En lägenhet i trapphuset är ett parboende. Det finns ytterligare två lägenheter utanför trapphuset kopplade till boendet.

Utomhusmiljön

Varje lägenhet har utgång till en egen balkong. Lägenheten i bottenplan har uteplats på både fram- och baksida. Från vårt gemensamma vardagsrum når vi en liten altan. Vi har även en grill och använder den gärna till gemensamma grillkvällar på sommaren. När vi blir många tar vi med oss grillen till innergården och äter där istället.

Aktiviteter

Vi erbjuder alla kunder promenader alla dagar som vädret tillåter det, och på helgerna blir det långpromenad för de som så önskar. Vi har hälsodag en gång per månad, då det bland annat bjuds på grönsaksstavar och dip. På fredagskvällar har vi gemensam matlagning och tittar då även gärna på TV i vårt allrum. Vi går och köper glass eller äter ute med de boende som vill det. Vi erbjuder också gemensam bakning, och spelar gärna kort eller brädspel. Ibland planeras det lite längre resor till bland annat Liseberg, Gekås eller Borås djurpark.

Kunden i fokus

Våra medarbetares tider är anpassade efter kundens behov, vi bemannar mer när vi behövs och mindre när kunden är utanför boendet.

Kontakt

Besöksadress: Ljungholmsvägen 28 A, 311 46 Falkenberg