Stöd till barn, unga och familjer
Om du är förälder och behöver råd eller stöd i ditt föräldraskap finns det flera verksamheter som du kan vända dig till. Du som är tonåring kan själv kontakta oss om du behöver någon att prata med.
Familjecentrum
Att vara förälder innebär glädje och hopp, men också oro och svårigheter. Har du som förälder bekymmer med att få vardagen med ditt barn att fungera?Du kan komma till oss på familjecentrum för råd och stöd.
Du kan få tre samtal utan att vi dokumenterar i journal. Grunden är att stärka relationerna hemma så att ni kan leva ett liv som är bra för alla i familjen.
Behöver du ytterligare stöd hjälper vi dig att ansöka om det via en socialsekreterare.
Kontakta Familjecentrum
Ring kontaktcenter på 0346-88 60 00 och säg att du vill prata
med Familjecentrum. Vi träffas på Storgatan 22 i Falkenberg eller hemma hos dig utifrån vad som passar bäst. (Öppna samtal träffar vi inte hemma).
Ungdomstiden är omvälvande och kan innebära glädje och nyfikenhet, men också bekymmer, ovisshet och oro. Här kan du få hjälp.
Bryggan
Har du som förälder bekymmer med att få vardagen med din ungdom att fungera? Då kan du komma till oss på Bryggan för att få råd och stöd.
Du kan få tre samtal utan att vi dokumenterar i journal. Grunden är att stärka er relation så att ni kan leva ett liv som är bra för alla i familjen. Behöver ni ytterligare stöd hjälper vi dig att ansöka om det via en socialsekreterare.
Behöver du som tonåring någon att prata med?
Du som är 18-20 år kan själv ringa till oss på Bryggan om du tycker att du behöver någon att prata med.
Är du 13-17 år är du också välkommen att ringa oss, men då behöver vi ett godkännande av din eller dina föräldrar.
Ring Bryggan
Ring kontaktcenter på 0346-88 60 00 och säg att du vill prata med Bryggan.
Är du över 21 år och är orolig över din konsumtion av alkohol eller droger? Tycker du att du spelar bort för mycket pengar? Då kan du ringa till Klara öppenvård på telefon 0346-15330, säkrast mellan kl. 9.00–9.45. Om vi inte kan svara så lämna namn och nummer så ringer vi upp så snart vi kan. Du kan komma direkt till Klara på tre samtal utan att ha något bistånd från Vuxenenheten och utan att vi dokumenterar i journal. Om du vill ha kontakt med en socialsekreterare på Vuxenenheten så når du dem via kontaktcenter på telefon 0346-88 60 00.
Stöd till anhöriga
Även du som anhörig eller närstående till någon med alkohol- drog- eller spelproblem är välkomna till Klara öppenvård för samtal. Du behöver inget bistånd och vi dokumenterar inget.
Är du förälder eller ungdom och har frågor om alkohol eller droger? Du kan träffa oss på Bryggan för att få information, stöd i din situation, ta drogtest eller delta i ett behandlingsprogram.
Ring Bryggan
Ring kontaktcenter på 0346-88 60 00 och säg att du vill prata med Bryggan.
Medling är ett frivilligt möte mellan dig som är under 21 år och som begått ett brott och den person som drabbats. Mötet sker tillsammans med en opartisk medlare och ger er möjlighet att tala om det som hänt. Medlarens roll är att hjälpa er att prata med varandra så att ingen kränks. Medling passar vid misshandel, olaga hot, rån, skadegörelse, stöld och snatterier.
Vem tar initiativet till medling?
Polisen eller socialtjänsten kan ta initiativ till en medling. Du kan också själv kontakta medlingsverksamheten och önska medling.
Vad innebär medling för dig som utsatts för brott?
Du får möjlighet att ställa frågor till gärningsmannen och förklara hur du mår. Mötet kan även minska din rädsla för den som utsatt dig för brottet.
Vad innebär medling för dig som begått brott?
Det ger dig möjlighet att visa att du ångrar det du gjort och du får möjlighet att under ordnade former möta den du utsatt för brott.
Om du vill ha mer information eller önskar medling, ring kontaktcenter på telefon 0346-88 60 00 och säg att du vill prata med Bryggan.
Vi finns där ungdomar är under dagar, kvällar och helger. Det kan vara i skolan, i bostadsområden eller i centrum. Vi ger ungdomar trygghet och stöd.
Vi har ett nära samarbete med skolan, fritidsgårdar och föreningar.
Ni föräldrar är viktiga! Vi kontaktar er om vi blir oroliga för en ungdom som vi träffar på ute.
Ring fältassistenterna så får du veta mer
Telefon: 070-345 56 38 eller 070-240 62 61
Relationsfridsteamet erbjuder råd och stöd för dig som upplever eller har upplevt våld i nära relation.
Till oss kan du komma om du är:
- Vuxen och utsatt för våld, hot eller kränkningar i nära relation
- Vuxen och utövar våld, hot eller kränkningar i nära relation
- Barn/ungdom som bevittnat eller varit utsatt för våld i nära relation
Relationsfridsteamet arbetar utifrån en bred våldsdefinition där våld är varje handling riktad mot en annan person som skadar, smärtar, skrämmer eller kränker. Det är också en våldshandling att tvinga någon att göra något mot sin vilja eller att tvinga någon att sluta med något hen vill.
Kontakt till Relationsfridsteamet
Vuxen: Ring till Upplysning för relationsvåld. Telefon: 0346-88 53 85.
Telefontider: Måndag till fredag kl. 08.00-16.00.
Dag före röd dag samt dag innan julafton, nyårsafton och midsommarafton är telefontiden 08.00-12.00.
Barn/ungdom: ring till mottagningsteamet hos socialtjänsten. Telefon: 0346–88 52 39.
Telefontider: måndag–torsdag kl. 08-17, fredagar kl. 08-16.
Behöver du stöd som våldsutövare kontaktar du vår samtalsstödjare på telefon: 079-060 32 32.
Familjecentralen Skogstorp vänder sig till alla föräldrar med barn i åldern 0-6 år. I Familjecentralens lokaler finns både öppna förskolan och BVC. Du kan även möta socialtjänsten på ett naturligt och okomplicerat sätt för att få råd och stöd i din föräldraroll av vår socionom, både i enskilda samtal och i grupp. Vi finns på skogstorp på tisdagar mellan 08.00-17.00.
Välkommen att komma förbi eller höra av dig på telefon 072-14 19 320
Kontakt
- Kontaktcenter
- kontaktcenter@falkenberg.se
- Telefon: 0346-88 60 00