Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Stöd till barn, unga och familjer

Om du är förälder och behöver råd eller stöd i ditt föräldraskap finns det flera verksamheter som du kan vända dig till. Du som är tonåring kan själv kontakta oss om du behöver någon att prata med.

Stöd till barn 0 - 12 år

Familjecentrum

Att vara förälder innebär glädje och hopp, men också oro och svårigheter. Har du som förälder bekymmer med att få vardagen med ditt barn att fungera?Du kan komma till oss på familjecentrum för råd och stöd.

Du kan få tre samtal utan att registreras. Grunden är att stärka relationerna hemma så att ni kan leva ett liv som är bra för alla i familjen.

Behöver du ytterligare stöd hjälper vi dig att ansöka om det via en socialsekreterare.

Kontakta Familjecentrum

Ring kontaktcenter på 0346-88 60 00 och säg att du vill prata
med Familjecentrum. Vi träffas på Storgatan 22 i Falkenberg eller hemma hos dig utifrån vad som passar bäst.

Stöd till ungdomar 13 - 20 år

Ungdomstiden är omvälvande och kan innebära glädje och nyfikenhet, men också bekymmer, ovisshet och oro. Här kan du få hjälp.

Bryggan

Har du som förälder bekymmer med att få vardagen med din ungdom att fungera? Då kan du komma till oss på Bryggan för att få råd och stöd.

Du kan få tre samtal utan någon registrering. Grunden är att stärka er relation så att ni kan leva ett liv som är bra för alla i familjen. Behöver ni ytterligare stöd hjälper vi dig att ansöka om det via en socialsekreterare.

Behöver du som tonåring någon att prata med?

Du som är 18-20 år kan själv ringa till oss på Bryggan om du tycker att du behöver någon att prata med.

Är du 13-17 år är du också välkommen att ringa oss, men då behöver vi ett godkännande av din eller dina föräldrar.

Ring Bryggan

Ring kontaktcenter på 0346-88 60 00 och säg att du vill prata med Bryggan.


Stöd till ungdomar med alkohol- eller drogproblem

Är du förälder eller ungdom och har frågor om alkohol eller droger? Du kan träffa oss i ungdomsteamet för att få information, stöd i din situation, ta drogtest eller delta i ett behandlingsprogram.

Ring ungdomsteamet så får du veta mer

Telefon: 070-253 01 21

Medling vid brott

Medling är ett frivilligt möte mellan dig som är under 21 år och som begått ett brott och den person som drabbats. Mötet sker tillsammans med en opartisk medlare och ger er möjlighet att tala om det som hänt. Medlarens roll är att hjälpa er att prata med varandra så att ingen kränks. Medling passar vid misshandel, olaga hot, rån, skadegörelse, stöld och snatterier.

Vem tar initiativet till medling?

Polisen eller socialtjänsten kan ta initiativ till en medling. Du kan också själv kontakta medlingsverksamheten och önska medling.

Vad innebär medling för dig som utsatts för brott?

Du får möjlighet att ställa frågor till gärningsmannen och förklara hur du mår. Mötet kan även minska din rädsla för den som utsatt dig för brottet.

Vad innebär medling för dig som begått brott?

Det ger dig möjlighet att visa att du ångrar det du gjort och du får möjlighet att under ordnade former möta den du utsatt för brott.

Om du vill ha mer information eller önskar medling, ring kontaktcenter på telefon 0346-88 60 00 och säg att du vill prata med Bryggan.

Fältassistenter

Vi finns där ungdomar är under dagar, kvällar och helger. Det kan vara i skolan, i bostadsområden eller i centrum. Vi ger ungdomar trygghet och stöd.

Vi har ett nära samarbete med skolan, fritidsgårdar och föreningar.

Ni föräldrar är viktiga! Vi kontaktar er om vi blir oroliga för en ungdom som vi träffar på ute.

Ring fältassistenterna så får du veta mer

Telefon: 070-345 56 38 eller 070-240 62 61

Kontakt

Besöksadress: Storgatan 22, 311 30 Falkenberg