Förflyttningsutbildning för dig som är timvikarie

På denna sida hittar du information om kommunens förflyttningsutbildning. Denna utbildning behöver du gå innan du börjar arbeta som timvikarie inom äldreomsorgen.

Innan utbildningen

Förberedande film

För att du ska kunna ta till dig utbildningsdagen på bästa sätt behöver du se en förberedande film innan du kommer till utbildningen. Du hittar filmen på denna sida: https://vimeo.com/545402809länk till annan webbplats

Lösenordet är: Rehab

Utbildningsinnehåll

Under utbildningsdagen kommer du att få grundkunskaper i förflyttningsteknik inom manuella förflyttningar med och utan hjälpmedel samt förflyttning med personlyft.

För att öka din förmåga att genomföra säkra, funktionella och ergonomiska förflyttningar, som du sedan kan bygga vidare på, innehåller utbildningen både en teoretisk genomgång och praktik.

Utbildningen hålls av arbetsterapeuter och fysioterapeuter från Falkenbergs kommun.

Lokal: Solhaga äldreboende (utbildningslokalen i suterrängdelen av Solhaga 2)

Adressen är Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg

Tid: 9-15, med en timmes rast mellan 12-13

Datum: Utbildningen genomförs vid flera olika tillfällen. Du får information av bemanningssamordnarna på Bemanningsenheten vilken dag just du ska gå utbildningen.

Klädsel

Ta på dig bekväma kläder som det är lätt att röra sig i. Bra skor rekommenderas.

Säkerhetsåtgärder mot covid-19

Tänk på att avboka din plats och stanna hemma vid minsta symtom.

Förmiddagsfika och lunch

Förmiddagsfika ingår, meddela eventuella allergier/specialkost. Mikrovågsugn finns för medhavd lunch.

Meddela frånvaro

Vid eventuell sjukdom eller annan frånvaro meddelar du detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det är mycket viktigt att du meddelar eventuell frånvaro för om du inte gjort det får Bemanningsenheten stå för den kostnaden.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C