Boris Lennerhov, vd på Gekås och Rie Boulund, socialnämndens ordöfrande, skakar hand.

Både Boris Lennerhov, vd på Gekås och socialnämndens ordförande Rie Boulund (M) ser positivt på samarbetet.

Nu kan du få en trygghetsbostad på Hjortsberg

Skanska bygger, i samarbete med Gekås, tre flervåningshus på Hjortsberg. 12 av de 126 lägenheterna kommer att bli trygghetsbostäder.
– Det är första gången vi samarbetar med en privat aktör. Det känns jätteroligt, säger socialnämndens ordförande Rie Boulund (M).

I Falkenbergs kommun har vi i dag 16 trygghetsbostäder på Ale gränd och 12 i Morup. Under 2018 kommer kommunen även att kunna erbjuda trygghetsbostäder på Hjortsberg. Boendeformen riktar sig till personer som är 70 år eller äldre och erbjuder en trygg miljö med närhet till sociala aktiviteter.

Ger äldre möjligheten att bo kvar i samma område

Trygghetsboendet på Hjortsberg kommer att bestå av 12 tvårumslägenheter. Lägenheterna ligger på första, andra och tredje våning i de så kallade Monarkihusen som Skanska, i samarbete med Gekås, uppför på området.

– När man säljer sitt hus så vill många äldre bo kvar i samma bostadsområde, så det känns roligt att vi nu kan erbjuda den här boendeformen även på Hjortsberg, säger Rie Boulund (M).

En naturlig placering av trygghetsbostäder

Det var Rie Boulund själv som kom på idén att fråga Gekås om de var intresserade av ett samarbete.

– Jag såg en möjlighet att erbjuda trygghetsbostäder i ett attraktivt område där kommunen redan har ett äldreboende, där vi utvecklar ett trygghetsboende plus tillsammans med Aleris och där vi kommer att få en träffpunkt. Jag ringde upp Boris Lennerhov som tog det vidare till styrelsen. De var med på noterna med en gång.

– När Gekås fick presenterat den utmaning som kommunen står inför avseende framtida behov av olika typer av äldreboenden och det koncept med trygghetsboende som kommunen tagit fram, så fanns det ingen tvekan om att Gekås skulle vara med och bidra till konceptet. Gekås ser positivt på samarbetet och är mycket glada för att kunna hyra ut lägenheter till den aktuella målgruppen, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås.

Inflyttning under 2018

Monarkihusen byggs på ett tidigare grönområde, en liten bit in på Ljungholmsvägen. Adressen blir Monarkivägen 1, 2 och 3. Preliminär inflyttning blir i juli, september och december 2018. Det är Riksbyggen som har hand om uthyrningen och förvaltningen av fastigheterna.

Sidan uppdaterad: 2018-01-15