Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Samlingsbild på nio nyblivna pensionärer.

Nio nyblivna, eller blivande, pensionärer uppvaktades på Falkenbergs strandbad. Stående från vänster: Marianne Ahlbäck, Siv Brinkmyr, Ros-Marie Nilsson, Birthe Bengtsson och Marita Nilsson. Sittande, från vänster: Alf Pålsson, Margaretha Kristiansson, Ingemar Bergstedt och Mona Petersén.

Socialförvaltningen firade sina
25-åringar och pensionärer

För 25 år sedan deklarerade George Bush och Boris Jeltsin slutet på Kalla kriget, Danmark vann Europamästerskapet i fotboll och Sverige fick sin tjugokronorssedel. 1992 var också det år som socialförvaltningen i Falkenbergs kommun fick flera nya fantastiska medarbetare. Igår uppvaktades de, tillsammans med nyblivna pensionärer, på Falkenbergs strandbad.

Det var ett Falkenbergs strandbad i julskrud som välkomnade de 42 gästerna till kvällens middag. Brasan i lobbyn var tänd och det doftade glögg. Efter mingel och fotografering av förvaltningens 25-åringar och pensionärer bjöd socialnämndens ordförande Rie Boulund till bords och hälsade alla välkomna.

Känt mycket glädje på jobbet

En av kvällens 17 hedersgäster var undersköterskan Birthe Bengtsson som nu går i pension efter 45 års arbete i kommunen. De senaste åren har hon arbetat på dagverksamheten Gläntan.

– Jag har haft världens bästa jobb. Jag har haft roligt varje dag. Så det är väldigt kluvna känslor nu när jag går i pension. Gläntan är som min andra familj, säger Birthe Bengtsson.

Undersköterskan Birgitta Johansson från Slöinge hemtjänst var också en av dem som blev firad.

– Jag började inom vården 1981 och har alltid trivts, både med de äldre och yngre brukarna. Jag har fått ett fint bemötande. Man ger och tar och möts oftast på halva vägen, säger hon.

”Vi ska vara rädda om vår öppenvård”

Marianne Ahlbäck går även hon i pension, från sitt arbete som behandlingssekreterare på Bryggan, kommunens öppenvård för ungdomar mellan 12 och 20 år.

– När jag började i Falkenbergs kommun så kändes det som att komma in i värmen. Jag har fått jobba ihop med arbetskamrater som verkligen kan sitt jobb. Kommunen gör ett jättejobb, vi ska vara rädda om vår öppenvård, säger Marianne Ahlbäck.

Presenter och blommor delades ut

Efter en trerätters middag gav socialnämndens ordförande Rie Boulund en återblick och berättade vad som hände i världen och i Sverige för 25 år sedan. Sedan var det dags för kvällens höjdpunkt, utdelningen av välförtjänta presenter och blommor.

– Det är ett extremt viktigt arbete ni alla gör inom vård och omsorg, utan er hade vi inte haft den välfärd vi har i dag. Så sträck på er och ett riktigt stort tack till er, avslutade Rie Boulund.

 

Samlingsbild på åtta kvinnor som varit anställda i socialförvaltningen i 25 år.

Socialförvaltningens 25-åringar. Stående, från vänster: Anette Kristensson, Ann-Louise Johansson, Britt-Marie Johansson, Eva-Britt Bengtsson och Annelie Svensson. Sittande, från vänster: Solveig Magården, Birgitta Johansson och Susanne Edeman.

Sidan uppdaterad: 2017-12-01