Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Undersköterska Inger Johansson tar emot diplom och blommor för utmärkelsen Guldtanden.

Inger Johansson, undersköterska, Mimoza Bilalli, verksamhetschef Oral care, region väst och Anna Sech, enhetschef för Ätranhemmet.

Ätranhemmet prisas för sitt arbete med de boendes munhälsa

Äldreboendet Ätranhemmet har tilldelats utmärkelsen Guldtanden för sitt engagemang för de äldres munhälsa.
– Jag tycker att det är väldigt roligt att vi vunnit eftersom munhälsa är så starkt kopplat till våra boendes välmående i stort, säger enhetschef Anna Sech.

Det var under festliga former som Guldtanden delades ut på Ätranhemmet under onsdagseftermiddagen. Inger Johansson, undersköterska på äldreboendet, tog emot diplom och blommor av Mimoza Bilalli, verksamhetschef för Oral care, region väst.

Enhetschef Anna Sech tackade för priset och poängterade hur viktig munhälsan är för äldre och hur mycket den påverkar deras välmående och livskvalitet. Hon lyfte särskilt fram sina medarbetare och tackade dem för ett bra arbete.

Valdes ut bland 100 äldreboenden

Ätranhemmet valdes ut som vinnare bland 100 äldreboenden i regionen. Utmärkelsen grundar sig på personalens engagemang, deras vilja att lära sig mer samt ett bra bemötande och gott samarbete med tandvårdspersonalen.

– Våra medarbetare bryr sig om våra äldre och vet att munhälsan är central för allmänhälsan i stort. Har man problem med munhälsan ökar risken för andra åkommor, som till exempel lunginflammation eller hjärt- och kärlsjukdomar. Det kan även leda till undernäring, som i sin tur kan leda till fall, säger Anna Sech.

Stolt över personalen

Hur känner du som chef inför den här utmärkelsen?

– Jag är jättestolt över att jag har en så duktig och engagerad personal. Det värmer verkligen i hjärtat och jag vet att det är det som gör att våra boende trivs så bra här på Ätranhemmet.

Det är företaget Oral care som står bakom Guldtanden. Utmärkelsen delas ut årligen till personalen på ett utvalt äldreboende i varje landsting/region där företaget är verksamt.

Personal på Ätranhemmet poserar med diplom och blommor som de fått för sitt arbete med god munhälsa.

Delar av personalen på Ätranhemmet var med då de fick ta emot utmärkelsen Guldtanden.

Sidan uppdaterad: 2017-10-19