Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Förbättrad träffpunkt och trygghetsboende för seniorer i Morup

Falkenbergs kommun fortsätter sin satsning på trygghetsskapande åtgärder för seniorer. I Morup erbjuds trygghetsboende och en uppfräschad träffpunkt. I september invigs även Träffpunkt Ätran.

Lotta Riis, Mötesplats Morup

Falkenbergs kommun har under våren och sommaren byggt om och utvecklat sina träffpunkter för seniorer. Senast i raden av upprustningar är den i Morup och i Ätran. Sedan tidigare driver kommunen Mötesplats Mölle i centrum.

- Det känns härligt att kunna få större och bättre lokaler. Vi kan nu ta emot fler gäster, erbjuda gemensam lunchservering och fler aktiviteter, säger Lotta Riis från Träffpunkt Morup.

Trygghetsboende i Morup

I samband med ombyggnationen i Morup har Falkenbergs kommun sett över boendeformen och bytt namn på de lägenheter som ligger i anslutning till träffpunkten. Namnbytet omfattar tolv lägenheter som framöver kommer att klassas som trygghetsboenden. Rent praktiskt innebär det inga förändringar för de lägenhetsinnehavare som bor där idag. Alla har kvar sina kontrakt och boenden precis som tidigare.

- Tanken med trygghetsboendet är att kunna erbjuda ett tryggt och säkert boende med god livskvalitet och möjlighet till social samvaro, säger Eva-Marie Gustavsson, på socialförvaltningens kvalitets- och utredningsavdelning.

Boendeform för seniorer 70+

Trygghetsboende är en boendeform som Falkenbergs kommun utvecklat för de invånare som är 70+. De som bor i ett trygghetsboende ska ha möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och att äta lunch tillsammans.

Ombyggnationen av Träffpunkt Morup blev klar i början av juni. 13 september invigs Träffpunkt Ätran.

Är du intresserad av ett trygghetsboende i Morup?
Kontakta kommunens bostadsbolag: Falkenbergs Bostads AB, FaBo.

Sidan uppdaterad: 2016-09-09