Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
En man och en pojke fiskar vid havet.

Ofta kan små insatser göra stor skillnad för ett barn.

Kontaktpersoner sökes

Det finns barn i Falkenberg som behöver en extra vuxen. Just nu söker vi till exempel någon med körkort som vill vara kontaktperson åt en pojke i skolåldern som vill fiska, idrotta eller hitta på annat kul.

Som kontaktperson ska du ha fyllt 18 år. Vi brukar ha extra svårt att hitta killar som vill vara kontaktpersoner, så män är extra välkomna att höra av sig.

Barn och ungdomar kan behöva ett extra stöd när det vanliga nätverket inte räcker till. Att vara kontaktperson innebär att man regelbundet träffar ett barn eller en ungdom. Stödet kan till exempel innebära att man gör en aktivitet tillsammans.

För ett barn eller en ungdom är kontaktpersonen en vuxen förebild och ett personligt stöd som man träffar regelbundet, ett par timmar per gång. Innehållet i träffarna utgår ifrån barnets eller den unges behov. Stödet kan exempelvis innebära att ni gör en fritidsaktivitet tillsammans. Ni kan träffas och fika, prova någon idrott och pratas vid en stund på telefon. Som kontaktperson ska du kunna lyssna, vara en förebild och uppmuntra barnet eller ungdomen till egna aktiviteter.

Kontaktperson är en frivillig insats. Du får ett arvode för uppdraget och ersättning för vissa kostnader.

Ring 0346-885239 eller mejla mottaget_famgrupp@falkenberg.se och berätta att du vill veta mer om att vara kontaktperson, för att få veta mer.

Sidan uppdaterad: 2016-06-29