Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Invigning av ny demensavdelning på Ätranhemmet

Den 11 februari invigdes en ny demensavdelning på Ätranhemmet. De tidigare tio rummen har blivit sju moderna rum som nu står klara för inflyttning.

Socialnämndens ordförande klipper bandet vid invigning

Socialnämndens ordförande Rie Boulund (M) invigde den nya avdelning med hjälp av socialchef Malin Krantz och socialnämndens vice ordförande Shlomo Gavie (C).

- I bygget och utformningen har vi utgått från tidigare erfarenhet av andra byggprojekt. Bland annat har vi färgskiftningar i rummen och moderna lås som ska underlätta för de boende, berättar Rie Boulund, nämndsordförande.

Varje rum är på ca 27 kvm och byggd i modern standard med bland annat höj- och sänkbara handfat. Ombyggnationen har kostat 10 Mkr och den 23 februari flyttar de första personerna in på avdelningen, som fått namnet Björken. Ätranhemmet har även fått en nybyggd uteplats i anslutning till boendet.

- Vi är nöjda med bygget och tacksamma över att vi hittat kompetent personal för den nya avdelningen. Nu väntar vi på att ta emot de boende, berättar Anita Schillén, enhetschef för Ätranhemmet.

Sidan uppdaterad: 2016-03-31