Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Invigning på Mötesplats Mölle

Gunnel, Christina och Göran firade in Mölle tillsammans med ett tusental andra besökare under invigningsdagen.

Välbesökt premiär när Falkenberg öppnar ny mötesplats för seniorer

I går öppnade Falkenbergs kommun upp dörrarna till mötesplats Mölle. Invigningen var välbesökt och slog det tänkta helg-rekordet redan första dagen! Över 1100 nyfikna och glada besökare kom för att titta på och testa Falkenbergs nya mötesplats för seniorer.

– Inte i min vildaste fantasi kunde jag tänka mig att det skulle komma så här mycket folk, kommenterade Karin Rydén, verksamhetsutvecklare för Mötesplatsen Mölle.

I den stora salen där invigningsceremonin ägde rum var det fullsatt och kö för att komma in. Där höll föreningen Mölles Vänners ordförande Kjell Borssén ett tal och tackade alla inblandade i projektet. Sedan knöt han tillsammans med Karin Rydén ihop ett band som en symbol för att Mötesplats Mölle därmed var invigt. Efter det blåstes det salut innan bandet Hallands Fläder äntrade scenen för att underhålla.

Karin Rydén och Kjell Borssen knyter bandet

Karin Rydén och Kjell Borssen knyter bandet

Det stora antalet besökare gjorde att en extra invigningsceremoni fick improviseras i caféet för de som inte fick plats i den stora salen. Där gjordes processen om och Karin Rydén förklarade att bandet som knöts ihop var en symbolik för det goda samarbetet mellan kommunen och de ideella krafterna i Mölles Vänner.

– Vi har byggt upp ett hus och fyllt det med möbler, nu är det era idéer och önskemål som ska forma verksamheten. Det har varit inspirerande att jobba med det här unika projektet som tagits fram tillsammans med kommuninvånarna för kommuninvånarna, sammanfattade Karin Rydén och uppmuntrade besökarna att bli medlemmar i Mölles Vänner:

– Genom att bli medlem i Mölles Vänner finns alla möjligheter att vara med och påverka innehållet i verksamheten och det är mer än välkommet med fler som engagerar sig.

Ing-Marie och Inger besöker invigningen

Ing-Marie och Inger firar in Mölle

Trots att det var något varmt och trångt för besökarna verkade de flesta ändå trivas. Många tyckte det var roligt att det händer något nytt och såg fram emot att komma tillbaka flera gånger. Möjligheten att prova nya saker lockade de flesta och om inget annat är det alltid uppskattat att bara ses över en kopp kaffe i caféet. Ing-Marie och Inger, båda i 65-års åldern säger:

– Det ska bli kul att komma hit fler gånger, förhoppningsvis blir det en riktigt bra mötesplats. Det är alltid kul när det händer något nytt.

Ett annat glatt gäng var Gunnel, Christina och Göran, 70+. De tyckte också det ska bli roligt att besöka Mötesplats Mölle, vara med på olika aktiviteter, fika och umgås. Nya aktiviteter och att träffa nytt folk livar alltid upp tillvaron.

– Hoppas bara att det blir lika välbesökt hädanefter, säger Christina, som även ska hjälpa till att arbeta på Mölle. 

Mer finns att läsa om Mölle här på kommunens webbplats (se under länkar). Där finns bland annat aktivitetsprogrammet för invigningsdagarna. Invigningen av mötesplatsen kommer att hålla på ända fram till på söndagen. Det blir bland annat musikunderhållning, linedans, qigong, scrapbooking, mingel och visning av lokalerna.

Gå också gärna in och gilla Mölle på facebook.

Vi ses på Mölle!

Sidan uppdaterad: 2016-03-31