Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Socialchef Malin Krantz inviger

Nu öppnar vi Mötesplats Mölle

Idag är det stor premiär för Falkenbergs nya mötesplats för seniorer, Mötesplats Mölle. Satsningen ligger framkant i Sverige enligt riksdagsledamot Barbro Westerholm som var på besök på Mölle idag.

Idag kl. 15.00 öppnar Falkenbergs nya mötesplats för seniorer, Mötesplats Mölle.

I förmiddags testkörde Falkenbergs kommun den nya satsningen under en särskild invigningsceremoni där man bjudit in gäster och anställda som varit delaktiga i arbetet för att skapa den nya mötesplatsen.

Barbro Westerholm

Barbro Westerholm

På plats fanns bland annat Barbro Westerholm, riksdagsledamot (fp) för Stockholms stad som jobbar med fokus på äldres hälsa och rättigheter. Barbro som beskriver sig själv som en ”handelsresande i frågor som rör årsrika människor”. Hon menar att Falkenbergs satsning på Mölle ligger i framkant i Sverige vad gäller värdeskapande insatser för seniorer:

- Socialt innehåll är viktigt i vardagen för att hålla livsledan borta. Att ha roligt, att få vara behövd och ha något att se fram emot är viktigt. Det behovet upphör inte när man går i pension. Kronologisk ålder är ett uselt mått när man ska mäta oss som levt länge. Vi är årsrika människor med livserfarenhet och kunskap. Och vi är alla individer. Detta är en fantastisk mötesplats. Och nu ska den fyllas med innehåll och liv.

Rie Boulund

Rie Boulund klippte invigningsbandet

Socialnämndens ordförande Rie Boulund klippte det officiella bandet och tydliggjorde bakgrunden och Falkenbergs vision för den seniora satsningen:

- Livet efter 65 ska vara positivt. Det är den andra frihetstiden, en tid att förverkliga sina drömmar. Äldrelivet så mycket mer än vård och omsorg. Vi ser att det förebyggande arbetet kommer ta allt större plats i socialnämndens arbete framöver. Vi måste ha ett hälsofrämjande fokus och skapa förutsättningar för välbefinnande och gemenskap. Falkenberg ska vara en bra plats att åldras på.

Mötesplats Mölle har öppet för alla, men har ett särskilt fokus på seniorer 55+. Idén bakom träffpunkten är att det ska finnas ett ställe dit man som senior och pensionär kan gå för att umgås och ha trevligt, samt för att ta del i de olika aktiviteter som erbjuds. På Mölle kan man t ex fika på det café som finns, läsa böcker i biblioteksrummet, träna, skaffa sig nya hobbys, delta i föreläsningar och aktiviteter, eller helt enkelt bara ha kul och må bra tillsammans med andra. Behöver man använda dator så finns även det, med gratis internet.

Mötesplats Mölle kommer att ha öppet sju dagar i veckan och det kostar inte något att gå dit. Om man vill kan man bli medlem i föreningen Mölles Vänner, vilket kostar 20 kr per år. Som medlem kan man delta i fler aktiviteter och även ha större chans att ta fram och arrangera aktiviteter på Mölle.

Verksamheten på Mölle kommer att skötas av Falkenbergs kommun och bemannas både av frivilliga och kommunanställda.

Mer finns att läsa här på kommunens webbplats (se under länkar). Där finns bland annat aktivitetsprogrammet för invigningsdagarna. Invigningen av mötesplatsen kommer att hålla på ända fram till på söndagen. Det blir bland annat musikunderhållning, linedans, qigong, scrapbooking, mingel och visning av lokalerna.

Gå också gärna in och gilla Mölle på facebook.

Vi ses på Mölle!

Sidan uppdaterad: 2016-03-31