Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Familjehem sökes

Det är brist på familjehem i Falkenberg. En 18-årig flicka behöver nu en familj som kan ta emot henne och ge henne det stöd hon behöver.

Ett familjehem är en familj som har tid och kraft över i sitt liv och som gärna vill hjälpa någon annans barn. Hur länge barnet bor i familjehemmet kan variera från en kortare period till hela uppväxten.

Eftersom behoven ser olika ut för de barn och ungdomar som behöver ett nytt hem, så behövs olika slags familjehem. Man kan bo på landet såväl som i lägenhet i staden, vara en liten eller en stor familj, arbeta eller studera och ha olika kulturell bakgrund. Det viktiga är att familjehemmet har utrymme, tid och tålamod.

För att vara familjehem behövs ingen speciell utbildning. Socialtjänsten gör en utredning som inkluderar hembesök, intervjuer och registerkontroll. Familjehemmen erbjuds kontinuerligt stöd, handledning och utbildning.

Just nu söker socialförvaltningen en familj som kan ta emot en 18-årig flicka. För uppdraget behövs engagemang, tålamod och förmåga att ge kärlek och trygghet. Viktigt är också att ge henne stöd i skolarbetet.

Är ni intresserade och vill veta mer ?

Hör av er till familjehemsgruppen!


Sidan uppdaterad: 2016-03-31