Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Nya servicelägenheter för funktionshindrade klara i centrum

Socialnämnden har lyssnat på önskemål från brukare och deras företrädare om fler boenden i centralorten för personer med funktionsnedsättning.

Det är sju nya lägenheter på Alegränd mellan Sandgatan och gamla tågstationen som nu är inflyttningsklara. De första flyttar in i veckan och det är yngre personer som flyttar hemifrån.Lägenheterna är servicebostäder vilket betyder att det finns personal till hands dygnet runt. De boende lever dock mer självständigt än i gruppboende.

Lägenheterna på Alegränd tillsammans med gruppbostad Slätten, som invigdes för ett par veckor sedan, innebär att socialnämnden och socialförvaltningen har tillgodosett de önskemål som länge framförts av bl a FUB om fler centralt belägna bostäder som lämpar sig för yngre personer. Idag finns 75 % av boendeplatserna för funktionshindrade inne i Falkenberg och bara 25% på andra håll i kommunen.

Enligt socialchef Malin Krantz är tillgången på bostäder inom funktionshinderområdet nu säkrad t o m 2015. Därefter får planeringen visa vilka nya behov som kan finnas.

Det nya huset på Alegränd innehåller även 16 lägenheter i så kallat trygghetsboende, bostäder som är anpassade för äldre personer. Där har inflyttningen redan skett.

Sidan uppdaterad: 2016-03-31