Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Glad kvinna på äldreboendet Furugården

Furugården äldreboende

Furugården är beläget i Ullared ca tre mil nordost om Falkenberg. Boendet har 42 lägenheter i storlek 58-78 kvm fördelade på 25 lägenheter särskilt boende och 17 lägenheter gruppboende för demenssjuka.

Furugården drivs av vårdföretaget Aleris AB genom entreprenadavtal med socialnämnden.

Lägenheterna är fördelade på fem avdelningar där det finns gemensamt vardagsrum och kök. Det finns även två härliga och trivsamma trädgårdar där man kan sitta och njuta eller hjälpa till med trädgårdsarbetet. All mat som serveras lagas i Furugårdens eget kök.

Furugårdens värdegrund

Vårt mål här på Furugården är att höja eller bibehålla din livskvalitet. Vi vill skapa en trygg och hemlik miljö där du och dina anhöriga kan känna sig välkomna och delaktiga i vardagen. När ni kommer hit kan ni förvänta er att mötas av vänlig personal i en hemtrevlig atmosfär.

Personalen arbetar med ett rehabiliterande synsätt. Ett av våra mål är att de boende ska få ett så varierat utbud av aktivering som möjligt varje dag så som till exempel utevistelse, bildvisning, bingo, högläsning m.m. Vi har också ett nära samarbete med Ullareds frivilligverksamhet.

Kompetens

Personalgruppen består i huvudsak av undersköterskor. Tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare finns vid behov. Personalen får kontinuerlig kompetensutveckling.

Sidan uppdaterad: 2017-02-16

Hitta till Furugården


Visa Furugården på en större karta