Alla nyheter på falkenberg.se

• Invigning förskolan Tallkotten 25/10

2017-10-20 Skola & Barnomsorg Välkommen på invigning av förskolan Tallkotten! Se hur en gammal anrik byggnad fått nytt liv som förskola. Träffa pedagoger och annan personal, politiker och andra.När: 25 oktober 17:30-19:00Var: Tallkotten, Halmstadvägen 18.
  • Ätranhemmet prisas för sitt arbete med de boendes munhälsa

2017-10-19 Omsorg & Stöd Äldreboendet Ätranhemmet har tilldelats utmärkelsen Guldtanden för sitt engagemang för de äldres munhälsa.
    – Jag tycker att det är väldigt roligt att vi vunnit eftersom munhälsa är så starkt kopplat till våra boendes välmående i stort, säger enhetschef Anna Sech.

• Kommunstyrelsen vill avsluta samarbetet med kommunchef Charlotte Johansson

2017-10-18 Kommun & Politik Kommunstyrelsen meddelar nu att man från politiskt håll inte längre har förtroende för Charlotte Johansson som kommunchef. Man har därför gett personalavdelningen i uppdrag att utforma en överenskommelse mellan parterna för att avsluta samarbetet.
  • Kommunen kan komma att återta verksamhet

2017-10-13 Omsorg & Stöd Efter en kvalitetsuppföljning av vårdföretaget Nordisk assistans har företaget begärt att bli befriat från sitt avtal.
    – Vår prioritet är att övergången ska innebära så få förändringar som möjligt för brukarna, säger socialchef Johan Klingborg.

• Massor av svar om schaktmassor

2017-10-12 Näringsliv & Arbete Fler och fler vill bo i Falkenberg kommun och i takt med det byggs det fler bostäder. Då blir det också ett överskott av schaktmassor som sedan säljs vidare. För att möta branschens funderingar kring schaktmassor och vilka regler som gäller kallande miljö- och hälsoförvaltningen nyligen till ett dialogmöte.
  • Falkenberg är landets 39:e bästa skolkommun

2017-10-05 Skola & Barnomsorg Falkenbergs kommun är landets 39:e bästa skolkommun enligt Lärarförbundet. Det är en förbättring med 61 placeringar i den årliga rankingen.
  • Kunskaps- och kulturcentrum får förlängd tidsplan

2017-10-05 Kommun & Politik Falkenbergs kommun förlänger tidsplanen för Kunskaps- och kulturcentrum för att få in fler konkurrenskraftiga anbud. Byggnaden beräknas bli klar mot slutet av 2019. Samtidigt tidigareläggs renoveringen av Hus 3 med ett år.
  • Bli vintercyklist och få gratis dubbdäck

2017-10-02 Samhälle & Trafik Cyklar du till och från jobbet under vår, sommar och höst men ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och halt? Då har du möjligheten att bli vintercyklist och få gratis dubbdäck till cykeln.
Sidan uppdaterad: 2015-12-30