Falkenbergs klimatinitiativ

Falkenbergs klimatinitiativ samlar lokala företag och organisationer i ett nätverk för att samarbeta för klimatdriven affärs- och verksamhetsutveckling. Syftet med klimatinitiativet är att bidra till att Falkenberg ställer om och minskar sin klimatpåverkan samt stärker företagens och platsens konkurrenskraft.

Tillsammans når vi längre

Vi når längre och snabbare tillsammans. Då kan vi inspirera, lära och utmana varandra att ställa om. Kommunen samordnar klimatinitiativet, men det är deltagarna som tillsammans formar vad vi gör och hur vi gör det.

För att kunna delta behöver företaget eller organisationen

  • mäta och vara transparenta med sina klimatutsläpp redan idag eller planerar att börja mäta dem
  • dela med sig av sina erfarenheter och kompetens till andra
  • vilja vara med och forma det gemensamma arbetet framåt för att göra Falkenberg mer attraktivt och minska klimatpåverkan.

Vi möts utifrån var vi står i processen och våra behov

I Falkenberg finns små och stora företag inom många olika branscher. Några har kommit långt i sin klimatomställning, vissa har tagit några steg på vägen medan andra är i startgroparna. Det är en styrka att vi är olika och står på olika ställen i processen, då kan vi lära av varandra.

Falkenbergs klimatinitiativ formas på ett sätt som gör att företag och organisationer ska kunna samverka och utvecklas och finna nya vägar utifrån där de befinner sig. 

Flera företag har redan gått med – nu vill vi bli fler

Flera företag har redan anslutit sig till Falkenbergs klimatinitiativ och just nu arbetas ett ramverk för arbetet inom initiativet fram tillsammans med dem.

Bertegruppen, Engelssons, Peterson & Hansson, Falkenbergs sparbank, Länsförsäkringar Halland, ECOERA AB, Wind Sweden, Sörby retreatcenter, Pelly Butiksinredning AB, Byggbröderna, Skoog Creative och GleSYS har anslutit sig till Falkenbergs klimatinitiativ. Nu vill vi bli fler företag och organisationer!

Vill du veta mer och kanske ansluta ditt företag till Falkenbergs klimatinitiativ – skicka ett mejl till Linda Corneliusson Linde Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klimatbokslut med EMC

Vi gör vårt klimatbokslut med hjälp av EMC, som även är vår samarbetspartner för klimatinitativet. Har ditt företag ännu inte gjort ett klimatbokslut kan du göra det via EMC. Det är däremot inget krav att använda EMC för att kunna delta i klimatinitiativet.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15