Så jobbar vi med beredskap

Kommunens grundläggande ansvar är att våra samhällsviktiga verksamheter ska fungera oavsett vilken yttre påverkan som finns. Vi arbetar långsiktigt med krisberedskap och totalförsvarsplanering. Nu följer vi händelseutvecklingen noga, både det som händer långt bort och det som påverkar oss här. Vi deltar i regional och nationell samverkan.

För att hela kommunorganisationen ska ha en gemensam bild av läget träffas förvaltningschefer och berörda avdelningschefer varandra regelbundet. Vi samverkar också med Länsstyrelsen och andra aktörer i regionen.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C