Stiftelser, stipendier och fonder

Falkenbergs kommun förvaltar ett antal stiftelser som delar ut pengar till olika ändamål. Du kan söka bidrag ur dessa stiftelser. 

Vi fördelar ut pengar ur fonderna en gång per år. Hur mycket pengar som finns att dela ut varierar från år till år. 

Är du gymnasieelev kan du söka stipendium ur stiftelserna Heljasfonden och Per Svenssons Donation.

Falkenbergs Sjömanshem

Privatpersoner, föreningar och företag kan söka bidrag ur denna stiftelse. Bidraget ska användas till åtgärder som förbättrar kulturutbudet för anställda inom sjöfart- och fiskerinäringarna med anknytning till Falkenbergs kommun.

Heljasfonden

Går du i avgångsklasserna på Falkenbergs gymnasieskola kan du ansöka om stipendium ur Heljasfonden för fortsatt utbildning som avser konst eller musik.

Lennart Karlssons Minnesfond

Bidrag ur denna stiftelse ska tilldelas Svenska kyrkan Vinberg-Ljungby församling för skötsel och utsmyckning av Vinbergs kyrkogård.

En del av stiftelsens pengar ska användas till att stödja fågellivet i Hallands län och här kan privatpersoner, företag och föreningar söka bidrag.

Per Svenssons Donation

Bidrag ur denna stiftelse delas i första hand ut till dig som är ung och behövande från Okome församling och studerar vidare efter gymnasiet.

I andra hand går bidrag till kultur- och hembygdsföreningar eller andra sammanslutningar i Okome som berikar ortens kulturliv.

Per Svenssons Donation 2

Bidrag ur denna stiftelse delas ut till dig som är behövande och boende i Okome församling. I första hand till dig som har kostnader i samband med sjukdom.

Rörbeckska Donationen

Nämnder och styrelser på Falkenbergs kommun kan söka bidrag ur denna stiftelse. Pengarna ska användas till stadens behov och förbättringar av hamnen, underhåll av gator, sanitära förbättringar, planteringar i staden, för att underlätta kommunikationsväsendet, med mera.

Så här söker du bidrag

Du söker bidrag genom att fylla i en ansökningsblankett och skicka in den till oss via mejl eller post, beroende på vilken stiftelse det gäller. Du kan också lämna in blanketten till vårt kontaktcenter.

Din ansökan ska ha kommit in senast 30 september.

Sök bidrag ur Lennart Karlssons Minnesfond, Rörbeckska Donationen och Falkenbergs Sjömanshem

För att söka bidrag ur stiftelserna Lennart Karlssons Minnesfond, Rörbeckska Donationen och Falkenbergs Sjömanshem fyller du i ansökningsblanketten och mejlar den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pdf Ansökningsblankett för Lennart Karlssons Minnesfond, Rörbeckska Donationen och Falkenbergs Sjömanshem (186 KB)

Sök bidrag ur Per Svenssons Donation och Heljasfonden

För att söka bidrag ur stiftelsen Per Svenssons Donation eller Heljasfonden fyller du i ansökningsblanketten och lämnar in den eller skickar den med post till:

Falkenbergs gymnasieskola
Informationen
Nyhems plan 2
311 35 Falkenberg

pdf Ansökningsblankett Per Svenssons Donation och Heljasfonden (692 KB)

Sök bidrag ur Per Svenssons Donation 2

För att söka bidrag ur stiftelsen Per Svenssons Donation 2 fyller du i ansökningsblanketten och skickar den med post till:

Falkenbergs kommun
Socialförvaltningen
311 80 Falkenberg

pdf Ansökningsblankett för Per Svenssons Donation 2 (118 KB)

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15