13:e maj 2019

Trivseldag i Vessigebro sätter guldkant på vardagen för traktens äldre

Det blir ett späckat schema när kommunens äldreomsorg i Vessigebro bjuder in till trivseldag.
– Man ska få leva hela livet, det är det motto vi arbetar efter, säger Sandra Svensson, administrativ assistent på Älvgården.

Klockan 10-15 den 21 maj bjuder Älvgårdens särskilda boende, tillsammans med Vessige hemtjänst och dagverksamheten på Älvgården, in till trivseldag i Ätrasalen i Vessigebro samhälle. Under trivseldagen kommer de äldre få möjlighet att testa på olika aktiviteter.

Hjälp av frivilliga

På schemat står bland annat bowling, boule, poängpromenad och gympa. Man kan också gå på byavandring med besök vid gamla järnvägsstationen och affären. Till sin hjälp har personalen några pensionärer som ställer upp som frivilliga vid aktiviteterna.

– Inne i Falkenberg finns träffpunkter och mötesplatser, men vi har inte riktigt samma möjligheter i Vessigebro. Därför använder vi vår aktivitetspott till att ta aktiviteterna till brukarna istället för att ta brukarna till aktiviteterna, säger Anita Karlsson, undersköterska på Älvgårdens särskilda boende.

Vill sätta guldkant

Under dagen kommer spelmän att underhålla deltagarna. Middag och lunch serveras i Ätrasalen och tillagas av Älvgårdens kök.

– Vi hoppas att det här ska sätta lite guldkant på vardagen för de äldre, säger Karin Johansson på Älvgårdens dagverksamhet.

Media är välkommen att delta under dagen.

Sandra Svensson
Administrativ assistent, Älvgården